Ulkoilma 13.6.2013

Keväällä julkaistiin yhteensä neljä uutta Garmin Oregon –sarjan paikanninta. Uusissa paikantimissa on kirkkaampi näyttö kuin aikaisemmin on vastaavissa paikantimissa ollut tarjolla.

P1070604Näytön kirkkaus on hyödyksi aurinkoisella kelillä.

P1070625Haulla löytyy myös Metsähallituksen kohteet (vaatii kartan).

Itseltäni löytyy Garminin Oregon –sarjan 450 –paikannin, jonka kanssa on tullut useita retkiä tehtyä. Uusi 600 -malli ei tuonut itselleni sellaisia uusia ominaisuuksia, joista kokisin olevan hyötyä. Näytön kirkkaus on hyödyksi auringon paistaessa kirkkaasti mutta kuluttaa paristoja huomattavan nopeasti. Perusparistoilla kirkasta lystiä riitti vain muutamaksi tunniksi ennen kuin paikannin kehottaa vähentämään kirkkautta.

P1070619Profiileista ei löydy retkeilylle omaa valmista profiilia.

Oregon 600 –mallin profiileista ei löydy retkeilyä, joten käytimme profiilia ”lomalla”. Omia profiileja listaan pystyy lisäämään. Paikantimessa oli sisällä uusi Garmin Suomi V3 Light –kartta, jonka avulla liikkuminen Suomessa onnistuu hyvin. Kartassa on myös Metsähallituksen dataa, mutta hakuvalikossa ei erikseen retkeilypalveluita luetella. Koska valikossa ei ole erikseen retkeilyä, joutuu muun muassa laavun hakemaan majoitusten kautta tai kaikista tarjolla olevista kohdepisteistä – tämä on todella hidasta.

P1070765Venäjänhiekka löytyi mutta reititys ei onnistunut.

Testissä haimme Tiilikkajärven kansallispuiston Sammakkotammella reittiä kohteeseen Venäjänhiekka. Kohde löytyi, mutta paikannin ei pystynyt reitittämään kohteeseen. Reitityksen tulisi toimia tässä kartassa. Paikannin näytti koko matkan vain lyhyintä etäisyyttä eli ”linnunreittiä”.

P1070637Oregon 600 muistuttaa muotoilultaan vahvasti edeltäjiään.

Oregon 600 on mukavan tuntuinen ja napakka paikannin hyvällä sekä kirkkaalla kosketusnäytöllä. Paikantimessa on paljon uusia ominaisuuksia joista saattaa olla iloa esim. geokätköilyssä tai datan siirtämisessä paikantimesta toiseen. Itse kaipaan paikantimelta loistavaa toimivuutta retkeilyyn, johon mielestäni nyt ei uutuudella päästy.

Itselleni on hyväksi todettu Oregon 450 –paikkannin ja Suomi Pro –kartta, jotka ovat olleet jo vuosia hyvä kumppani ja näin on jatkossakin.

Lue tarkemmin paikantimen teknisistä tiedoista.

Plussat ja miinukset

+ kosketusnäyttö
+ näytön kirkkaus
+ mukavan tuntuinen käteen

– paristot kuluvat nopeasti
– retkeilylle ei omaa profiilia eikä hakua

Garmin Oregon 600 –gps-paikannin testattiin UlkoilunMaailma.fiin omasta tahdosta ja laite pyydettiin lainaan Garmin Suomi Oy:ltä. Testin teki UlkoilunMaailma.fiin ylläpitäjä Mika Mannonen.

Oregon 600 Sh. 399€ – Keskustele aiheesta

UlkoilunMaailma.fi / Kuvat: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika