Ulkoilma 8.1.2014

Virtaa voi nykyään tarvita reissussa kuin reissussa ja välineessä kuin välineessä. On otsalamppua, älypuhelinta, gps-paikanninta, rannetietokonetta, tablet-tietokonetta… lista on lähes loputon.

Kokeilimme Brunton Metal 4400 –virtapankkia, jonka kapasiteetti on 4400 mAh. Tämä määrä riittää valmistajan mukaan useampaan lataukseen. Muun muassa älypuhelimelle. Mikäli kuitenkin lähdetään lataamaan tyhjää akkua, niin latauskertoja tulee noin kaksi. Paljon tietenkin riippuu puhelimen akun kapasiteetistä. Ladattavaa akkua ei kannata päästää loppumaan, eikä latausta kannata viedä ihan loppuun asti. Näin virtapankista saadaan enemmän irti.

Liitentää lithium ION energy – High-grade Lithium ION –akusta löytyy mukavasti. Harmillisesti akkua ei pysty lataamaan puhelimen laturilla. Oikeastaan lataaminen tapahtuu ainoastaan normaalikokoisen usb-liitennän kautta. No virtaa saa kuitenkin ulos myös micro-usbin kautta.

Metal on aika jämerän oloinen 206 gramman mötikkä. Bruntonin U-Proof –takuun ansiosta akkua voi käsitellä hurjempienkin harrastusten vaatimalla tavalla. Rikkoutuneen akun tilalle saa uuden.

Akun lataaminen kestää usbin kautta neljä tuntia ja aurinkopaneelilla noin viidestä kuuteen tuntia.

brunton_metal4400_2

Jäljellä olevan virran näyttää prosenteilla pieni valaistudigitaalinäyttö. Markkinoille on tullut myös Brunton Heavy Metal 5500. Maaliskuussa pääsemme testaamaan uutta polttokenno-laturia eli Brunton Hydrogen Reactor nimellä kulkevaa varavirtapankkia.

Kuukauden käyttökokemus (päivitetty 23.3.2014)

Brunton Metal 4400 on nyt ollut reilun kuukauden käytössä. Akun lataustehosta voisin sanoa että käyttämäni Samsung Galaxy S4 Activen 2600 mAh akku latautuu kertaalleen täyteen tyhjistä. Tämä siis jos puhelin on päällä.

Käytin tätä vara-akkua kerran tabletin virtalähteenä. Tunnin käytön jälkeen akun kapasiteetistä oli jäljellä enää 17 %. Ikäväksi käytön teki Bruntonin kuumeneminen. Brunton -akku oli niin kuuma ettei sitä voinut edes pitää kädessä. Kuumenemisen aikana myös näyttö näytti omiaan.

Bruntonin akussa olevat piuhat ovat melko hankalia laittaa paikoilleen. Piuhojen tulee olla juuri oikeassa kulmassa.

Pikatesti on tehty UlkoilunMaailma.fiin omasta tahdosta.

UlkoilunMaailma.fi / Teksti ja kuvat: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika