Ulkoilma 27.4.2016

Retkelle lähtiessä tulee mietittyä kuinka hoitaisi ruoan laittamisen sekä lämpimien juomien valmistamisen. Tulien tekemisen vaihtoehdoksi sopii kevyt ja kompakti retkikeitin.


Mainos


Aina ei välttämättä ole mahdollisuutta tai järkevää, saatika laillista tehdä avotulta. Näihin tilanteisiin törmää muun muassa tunturissa tai metsäpaloitusvaaran aikana. Kaikille on tuttuja retkikeittimet mutta harva on ajatellut miten pieneen nykyiset ”pinokeittimet” pakkaantuvat. Poltinosa ja kaasu pakkaantuvat kattilan sisään. Kevyt ja kompakti keitin menee repussa ihan vaikka varalla. Nopea vedenkeittäminen tekee juomien tai retkiruokien nauttimisesta hyvinkin helppoa.

Pinokeittimien etuna on koon lisäksi myös niiden kaasun kulutus. Kaikissa malleissa on kattilan pohjassa niin kutsuttu lämmönkerääjä, joka maksimoi lämmön käytön keittämisen eduksi. Poltin ja keitin ovat myös optimaalisen lähellä toisistaan, joten lämpö ei tosiaankaan karkaa harakoille.

leatherman_signal_tulus
Keittimissä on yleensä piezo mukana mutta kaasun saa helposti syttymään myös tuluksilla.

Lähes kaikissa malleissa on integroituna piezo-sytytin, joten käyttöönotto on nopeaa ja vaivatonta.

Keittimiä

Jetboil Flash Lite – 0,8 l – 312 g – keittoaika: 2:30min/0,5 l – 100 g kaasulla n. 12 litraa
Jetboil MicroMo – 0,8 l – 340 g – keittoaika: 2:15min/0,5 l – 100 g kaasulla n. 12 litraa
Primus Lite – 0,5 l – 360 g – keittoaika: 2:45 min/0,5 l – 100 g kaasulla n. 12 litraa
Primus Lite+ – 0,5 l – 390 g – keittoaika: 2:45 min/0,5 l – 100 g kaasulla n. 12 litraa (kuvassa)

Teksti ja kuvat: Mika Mannonen


Mainos



Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika