Ulkoilma 16.6.2013

Kolme kuukautta vanhan Oulan ensimmäinen eräseikkailu kohdistui Tiilikkajärven kansallispuiston rauhallisiin maisemiin. Oulan kulkuvälineenä on äiti ja äidin apuna Manduca-kantoreppu.

oula_kantorepussa
Kantorepussa on mukava nauttia päivästä. Kokeilemalla löytyy molempia miellyttävä asento.

Ensimmäinen reissu on tutustumista repussa olemiseen ja totuttelua repun kantamiseen. On hyvä oppia rutiineja pienen kanssa liikkumiseen, jottei retkellä tule mitään odottamattomia yllätyksiä. Pienestä huolehtimisen tulisi sujua yhtä jouhevasti retkellä kuin kotona. Rutiineja on harjoiteltu, on mahdollisuus siirtyä päiväretkelle ja pikkuhiljaa yön yli kestävään retkeen.

Kantoreppuja on erilaisia ja kaikissa vaihtoehdoissa ei pieni välttämättä heti viihdy. Totuttelu voi olla ratkaisu tai sitten eri vaihtoehtojen kokeilu. Apua tähän hankkeeseen antaa muun muassa Kantoliinayhdistys ry.

oula_katsoo
Ihmeteltävää riittää!

Retki luontoon on mielenkiintoinen kokemus pienelle ja antaa vanhemmille rentoutumista arjen rutiineista.

varjon_takana
Aurinkovarjon suojissa on mukava nauttia vaikka päiväunista.

Retkellä pitää muistaa suojata pieni auringolta ja ötököiltä. Aurinkolasit, aurinkohattu ja hyönteisverkko ovat tarpeellisia varusteita. Hyttysmyrkkyä ei saa käyttää suoraan pienen iholle. Hyttysmyrkkyä voi vaikeimmassa tapauksessa laittaa pienen vaatteille tai kantoreppuun mutta verkko on turvallisempi vaihtoehto.

Oulan seikkailu meni hyvin ja hänen innostunut ilmeensä antoi vahvistuksen vanhemmille seuraavasta retkestä – onko aika yöpyä maastossa.

Lisätietoa Kantoliinayhdistys ry:stä.

UlkoilunMaailma.fi / Kuvat: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika