Ulkoilma 3.7.2013

Retkeilyä pienokaisen kanssa sarjassa kuljemme seuraavaksi Islannin karuille maille. Teemme muutamia päiväretkiä suosituille retkeilyalueille ja käymme ihastelemassa jäätiköitä.

Matkaan lähdemme 1.8. Finnairin operoimalla lennolla. Pienin matkustajamme saa ottaa mukaan 23 kiloa matkatavaroita sekä kokoontaitettavat matkarattaat. Tuohon kilomäärään saadaan ympättyä pakollisten vauvatarvikkeiden lisäksi myös Manduca-kantoreppu.

Golden Circle ja Skaftafellin kansallispuisto

islanti002

Golden Circle, eli Kultainen Kierros on Islannin suosituin nähtävyysreitti. Kierroksen aikana tulee nähdyksi Thingvellirin kansallispuisto, Geysirin kuumat lähteet sekä Gullfossin vesiputous. Noin 300 kilometriä pitkä Golden Cicle kierretään autolla ja matka kestää yhden vuorokauden.

Skaftafellin kansallispuiston upea sijainti takaa vaikuttavat näkymät Islannin korkeimmalle vuorelle Hvannadalshnjukurlle ja Euroopan suurimmalle jäätikölle Vatnajökulle. Taianomaiselle ympäristölle ovat ominaisia runsas linnusto ja kasvisto, laavakentät, tulivuoret ja jäätiköt. Skaftafell-kansallispuiston asumattomat ylängöt ulottuvat kolmen Vatnajökullin eteläreunan jäätikön yli. Vuosisatoja vanhat lakeudet, metsät ja kankaat ovat erinomaisia paikkoja retkeilyyn ja jäätiköihin tutustumiseen.

Islanti 2013 –retkeen liittyvät artikkelit löytyvät Retkeily -> Meidän retket -> ISLANTI 2013.

UlkoilunMaailma.fi / Kuva ja lähde: Islannin matkailu / Iceland.is

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika