Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 6.7.2016

Pidä Lappi Siistinä ry:n vapaaehtoiset talkoilevat heinäkuun puolivälissä Urho Kekkosen kansallispuistossa. Talkoolaiset pystyttävät Saariselän ja Kiilopään lähireiteille uusia reittiviittoja ja siistivät reittien varsia.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Urho Kekkosen kansallispuistossa on iso savotta menossa, sillä puistossa uusitaan Saariselän ja Kiilopään lähialueen reittiviitoituksia. Työvoimavaltaiseen hommaan saatiin avuksi leirillinen Pidä Lappi Siistinä ry:n talkoolaisia 10.-17.7.

Kylttien uusimisessa suositaan kierrätystä ja ympäristöystävällisyyttä, sillä vanhoihin kyltteihin vaihdetaan uusi sisältö. Vanhat kyltit viedään maastosta Saariselälle uudelleen pohjustettaviksi ja teipattaviksi, ja uudistuksen jälkeen ne ovat entistä yhtenäisemmät ja maisemaan sopivat. Teippauksen jälkeen viitat kuljetetaan mahdollisimman pian takaisin maastoon retkeilijöitä opastamaan. Keskittämällä viittojen vaihtotyö talkooleirille minimoi ajan, jonka retkeilijät joutuvat patikoimaan ilman viittoja.

Uudistetut viitat ansaitsevat myös uudet ja paremmat kiinnitysrakenteet, ja niiden pystytyksessä talkoolaisten työ on korvaamatonta, sen verran lukuisia niitä on.

Saariselän ja Kiilopään reiteillä on leirin aikana luontopalvelujen mönkijäliikennettä viittojen edestakaisin kuljettamisen takia.

Reittiviittojen vaihto osa Saariselkä 10 -hanketta, jossa teemoitetaan kansallispuiston reiteistä kymmenen teemallista rengasreittiä. Osa teemareiteistä on perinteisiä opastaulullisia luontopolkuja. Muihin reitteihin liittyvä tarina löytyy tulevaisuudessa verkkosivuilta. Teemareitit esitellään yleisölle syksyllä.

Lähde: Metsähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika