Ulkoilma 6.2.2014

Boundless Bothnian Bay -hanke järjestää mediaretken kansainvälisille toimittajille Perämeren alueelle. Matkan tarkoituksena on edistää Perämeren houkuttavuutta matkailijoiden silmissä.

Kolmen vuoden uurastus on loppukiriä vaille valmis. Boundless Bothnian Bay -hanke järjestää mediaretken kansainvälisille toimittajille Perämeren alueelle. Matkan tarkoituksena on edistää Perämeren houkuttavuutta matkailijoiden silmissä.

Mediaretki järjestetään yhteistyössä alueen kuntien kanssa niin Suomen kuin Ruotsin puolelta. “Tämä retki on historiallisestikin merkittävä, sillä ensimmäistä kertaa Suomen ja Ruotsin kunnat panostavat yhdessä Perämeren yhteismarkkinointiin tässä mittakaavassa“, kertoo Boundless Bothnian Bay -hankkeen projektipäällikkö Mirva Leppälä.

Skellefteåsta Liminganlahdelle ja Hailuotoon ulottuvalle retkelle osallistuu kymmenkunta koti- ja ulkomaista toimittajaa kansainvälisistä medioista. Retkeläiset pääsevät kokeilemaan paikallisia eksoottisia erikoisuuksia, jotta voivat kirjoittaa, kuvata ja kertoa Perämeren maailmankartalle. Matkan aikana toimittajat pääsevät kokeilemaan paikallisia matkailutuotteita ja erikoisuuksia. Ruotsissa, talviuidaan Skelelfteåssa, kellutaan jäänmurtajalla Piteåssa sekä maistetaan surströmmingiä eli hapansilakkaa Kalixissa. Suomen puolella vieraillaan Kemin lumilinnassa, talvipyöräillään Oulussa ja kalastetaan Hailuodossa. Lopuksi tutustutaan Liminganlahden luontokeskuksen moderniin näyttelyyn.

Seuraa matkaa blogista http://bothnianbay.wordpress.com/ tai tule tapaamaan meitä paikan päälle.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika