Ulkoilma 23.6.2019

Toista kertaa järjestettävä Perämeren Saaristopäivät -tapahtuma kutsuu ihmiset kesäkuun viimeisellä viikolla nauttimaan merellisestä tunnelmasta, pop up -ravintoloiden tarjonnasta sekä opastetuista retkistä Perämeren kansallispuistoon.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Perämeren kansallispuisto valmistautuu kesän retkeilysesonkiin. Merellinen kansallispuisto kiinnostaa monia, mutta on saavutettavuudeltaan haastava kohde. Perämeren Saaristopäivät (27.-29.6.) tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua saariin ulapoiden keskellä. Veneilykauden alkuun sijoittuva tapahtuma tekee Perämeren kansallispuistoa ja sen paikallisia palveluita tunnetuksi.

Saaristopäivien aikana paikalliset matkustaja-alukset, Lady Carin ja perinnelaiva Jähti, tekevät risteilyjä kansallispuistoon. Saarissa on nautiskeltavissa maisemien lisäksi pop-up -ravintoloiden makuelämyksistä. Päätapahtumapaikkoina ovat Kemin sisäsatama sekä Pensaskarin ja Selkä-Sarven saaret kansallispuistossa. Kansallispuistosta jaetaan tietoa Kemin sisäsatamassa ja Tornion kävelykadulla.

Perämeren Saaristopäivien ohjelman koonnista on vastannut Visit Meri-Lappi, ja yhtiön nettisivuilta pääsee tutustumaan päivien ohjelmaan sekä varaamaan risteilyjä. Kemin ja Tornion ulkosaaristossa sijaitseva Perämeren kansallispuisto sai viime vuoden Saaristopäivien aikana monta uutta ihastelijaa sekä lomamatkailijoista että paikkakuntalaisista.

Metsähallitus parantaa tänä kesänä kansallispuiston palvelutasoa: yhden vuokratuvan yhteyteen rakennetaan parhaillaan uutta saunaa. Perämeren kansallispuiston vuokratupia voi varata Visit Meri-Lapin kautta.

Metsähallituksen suositut lammaspaimennusviikot laajenenevat myös Perämeren kansallispuistoon. Historian ensimmäiset lammaspaimenet saapuvat Perämerelle Pensaskariin heinäkuun alussa.

www.visitmeri-lappi.fi/fi/matkailijalle/tapahtumat/perämeren-saaristopäivät-2/

Metsähallitus
Ulla Matturi / Meysähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika