Ulkoilma 13.5.2013

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kausioppaat pitävät tulevana kesänä auki Haukkalammen opastupaa ja antavat luonto- ja retkeilyneuvontaa. Yhteistyö Metsähallituksen kanssa on osa Nuuksion kansallispuiston palvelujen kehittämistä sekä vapaaehtoistoiminnan ja yhdistysyhteistyön edistämistä.

Partiolaiset tuntevat kansallispuiston hyvin ja ovat luonteva kumppani Metsähallitukselle Nuuksiossa. Retkeilijöiden neuvonta on tärkeää retkeilijöiden viihtyvyyden ja luonnon suojelun varmistamiseksi”, sanoo puistonjohtaja Erkki Virolainen Metsähallitukselta. Yhteistyö on osa Nuuksion kansallispuiston palveluiden ennakkoluulotonta kehittämistä sekä laajempaa Metsähallituksen luontopalvelujen vapaaehtoistoiminnan ja yhdistysyhteistyön edistämistä.

Haukkalammelle tehtävää hoitamaan partiolaiset palkkaavat kausioppaita ja järjestävät vapaaehtoisvoimin erilaisia teemapäiviä. Nuuksio on pääkaupunkiseudun ja koko Suomen suosituimpia retkeilykohteita ja erityisen suosittu partiolaisten keskuudessa.

Haukkalammen tuvassa on pieni kahvio, ja siellä myydään alueen karttoja. Tupa on auki syyskuulle asti tiistaista sunnuntaihin kello 10.30 – 16.30. Syys-lokakuussa neuvontaa on tarjolla viikonloppuisin.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset oli aktiivisesti mukana kansalaishankkeessa 1990-luvun alkupuolella, kun kansallispuisto perustettiin. Partiolaiset olivat aktiivisia myös Sipoonkorven kansallispuiston puolestapuhujia.  ”Lasten ja nuorten luontosuhteen luomisessa lähellä olevat virkistysalueet ja kansallispuistot ovat todella tärkeitä. Tämä tulee korostumaan tulevaisuudessa entisestään”, kertoo Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirinjohtaja Anna Munsterhjelm.

Toukokuun lopussa Nuuksioon avautuu uusi valtakunnallinen luontokeskus Haltia. Haltia toimii porttina koko Suomen luontoon. Keskuksessa on muun muassa valokuvia ja tietoja koko Suomen luontokohteista. Rakennustyöt ovat jo loppuvaiheessa.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Pääkaupunkiseudun partiolaiset ry

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika