Ulkoilma 10.5.2016

Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät lauantaina 14.5. kaikille avoimia pyöräilytapahtumia yli 60 paikkakunnalla.


Mainos


Valtakunnalliseen pyöräilyviikkoon sijoittuvalla Yhdessä pyöräillen -päivänä voi lähteä pyöräretkelle maastoon tai maantielle, perheelle suunnattuun pyörätapahtumaan tai vaikka tutustumaan paikalliseen pyöräliikkeeseen.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Mukana on myös paljon perheen pienimmille sopivia tapahtumia. Lähimmän tapahtuman löytää Suomen Ladun tapahtumakalenterista.

Pyöräily on tulevaisuuden liikennemuoto. Pyöräilyn edistäminen on nyt entistä tärkeämpää sekä yksilön että yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta”, kertoo Johanna Yli-Opas Suomen Ladusta.

Arkipyöräily on harvinaisen tehokas tapa parantaa omaa elämänlaatua ja terveyttä. Pyöräily kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, auttaa painonhallinnassa, parantaa lihasvoimaa ja liikkuvuutta sekä kehittää tasapainoa ja koordinaatiota.

Pyöräilyssä lihaksiin ja niveliin ei kohdistu suuria törmäysvoimia ja siksi se sopii myös sellaisille henkilöille, joille esimerkiksi kävely ja juokseminen tuottavat korkean painon, nivelvaivojen tai muiden syiden vuoksi hankaluuksia”, Yli-Opas lisää.

Ulkona, erityisesti luonnossa liikkuminen edistää myös henkistä hyvinvointia ja stressin hallintaa.

Pyöräily on aina myös merkittävä ympäristö- ja kansantalousteko. Tanskassa on laskettu, että jokainen pyöräilykilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 euroa ja henkilöautoilu puolestaan kuluttaa 0,10 euroa kilometriä kohden.

Lähde: Suomen Latu
Kuva: Cube


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika