Ulkoilma 15.8.2017

Kolarin kunta rakennuttaa uuden sillan Äkäsjoen yli Äkäslompolon pohjoisosassa Karilassa. Siltatyömaa aiheuttaa häiriötä kansallispuistoon johtavalla polulla Karilan kohdalla, ja työmaan tarpeisiin joudutaan kuljettamaan maa-aineksia isoilla koneilla myös retkeilyreittiä pitkin Nilivaarasta.


Mainos


Äkäsjoen vanhan kävelyriippusillan tilalle Karilaan tulee tampparilla kuljettavissa oleva silta. Sillan rakennuttaa Kolarin kunta ja rakentaa Destia. Rakentamistyö on alkanut, ja valmista pitäisi olla marraskuun lopussa.

Siltatyömaalle joudutaan kuljettamaan raskaalla kalustolla maa-aineksia ja muita tarvikkeita myös Kukastuntunturin kesäretkeilyreittiä pitkin vähäisessä määrin. Karilan uusi silta tulee riippusillan alapuolelle, joten vanhaa reittiä voidaan käyttää koko ajan työn aikana kuten ennenkin eli Äkäsjoen yli pääsee koko ajan. Riippusillan jälkeen uusi reitti on merkitty punaisin merkein maastoon. Työmaa-alue eristetään kieltotauluin ja lippusiimoilla. Riippusillan ja Nilivaaran tien välinen latupohja on käytettävissä jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Maa-aineskuljetuksen aikainen liikenne noudattaa erityistä varovaisuutta.

Lähde: Metsähallitus


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika