Ulkoilma 21.6.2016

Pallas-Yllästunturin kansallispuistolla on paljon ystäviä, jotka ovat valmiita talkoilemaan luonnon ja retkeilyn hyväksi. Kymmenet talkoolaiset ovat tänä kesänä suureksi avuksi niin pitkostyömailla kuin reittien merkitsemisessäkin. Mukana työssä on myös kansallispuiston lähialueiden yrittäjiä.


Mainos


Kesän talkootapahtumat ovat pyörähtäneet käyntiin Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, ja tulosta syntyy ripeästi. Viime päivien sateetkaan eivät saaneet talkoolaisten intoa hiipumaan. Iloinen lomamieli, hyvä seura ja tarpeelliset työtehtävät luovat mahtavan tekemisen meiningin.

Vapaaehtoiset tekevät tarpeellista ja monipuolista työtä kansallispuiston luonnon ja retkeilijöiden hyväksi. On polun merkintää ja tuvan maalausta, pitkostyömaata ja kaatuneiden puiden raivausta. Työtä siis riittää.

Kansallispuistojen palvelurakenteiden ja reittien hoito vaatii jatkuvaa työtä. Vapaaehtoiset ovat tarpeellinen apu kansallispuiston kädet täynnä työtä olevalle henkilökunnalle.

Lähiseudun yrittäjätkin ovat olleet aktiivisia ja merkitsivät uudelleen linjattuja polkuosuuksia Pallastuntureiden Mäntyrovalta Torassieppiin ja Laaksivaaraan. Samalla kartoitettiin pitkostusten kunto ja tarvittavat kunnostustoimet. Tulvavedet ovat pukanneet pitkoksia paikoiltaan, eivätkä retkeilijät pääse kuivin jaloin reiteillä. Kunnostusta riittää moneksi päiväksi.

Tällä viikolla kymmenen hengen talkooryhmä lähtee Hannukuruun. Päätehtävänä on autio- ja varaustuvan sekä muiden uusien rakenteiden ulkomaalaus. Pallastunturin luontokeskukselle kokoontunut joukko vaikutti kovakuntoiselta ja erittäin motivoituneelta. Toivotaan hyviä maalauskelejä ja muutenkin mukavaa juhannusviikkoa. Loppukesän retkeilijät voivat yllättyä Hannukurun entisestään siistiytyneestä ilmeestä. Talkoiden tunnelmia ja tuloksia voi seurata Pallas-Yllästunturin kansallispuiston Facebook-sivulla. Mukavaa talkookesää kaikille talkoolaisille ympäri Suomen!

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Seija Olkkonen / Metsähallitus


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika