Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 16.1.2017

Lapin luonnon suitsutus maailmalla jatkuu – Pallas-Yllästunturin kansallispuisto kisaa kansainvälisestä parhaan matkakohteen palkinnosta yhdessä kahden muun finalistin kanssa. Maailmanlaajuinen matkailun asiantuntijajärjestö World Travel & Tourism Council jakaa vuosittain Tourism for Tomorrow -palkinnot viidessä kategoriassa, ja Pallas-Yllästunturi on ehdolla Destination Award -kisassa. Voittaja julkistetaan huhtikuussa.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Voittoa tavoittelematon maailmanlaajuinen World Travel & Tourism Council -järjestö edistää matkailuteollisuuden kestävää kasvua. Se jakaa vuosittain arvostetut matkailupalkinnot, Tourism for Tomorrow Awards, viidelle omassa kategoriassaan erinomaiselle kestävän matkailun kohteelle. Kategoriat ovat Community, Environment, Destination, Innovation ja People Award. Jokaisen kilpailukategorian finaaliin on valittu kisaamaan satojen palkintoa tavoittelevien joukosta kolme kohdetta.

Maailman johtavat kestävän matkailun asiantuntijat ovat valinneet Destination Award -kategorian kolmen finalistin joukkoon Pallas-Yllästunturin kansallispuiston yhdessä Botswanan Matkailujärjestön ja puolalaisen Bydgoszcz’n kaupungin kanssa.  Asiantuntijat tarkastavat kaikki kohteet paikan päällä alkuvuodesta, ja voittaja julkistetaan huhtikuussa.

Palkintoehdokkaiden tulee täyttää tiukat ympäristövaatimukset ja tuottaa paikallisille asukkaille ja koko ympäröivälle alueelle merkittävää taloudellista, sosiaalista ja kulttuurista hyötyä. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on ollut useita vuosia käyntimääriltään Suomen suosituin kansallispuisto. Puistossa on tehty pitkään matkailun kehittämistyötä alueen aktiivisten yrittäjien kanssa. Mukana kehittämisessä on 2010-luvulla ollut yli 100 yritystä alueen kuntien lisäksi. Yhteishankkeissa on kehitetty puisto-opaskoulutus, puiston palveluvarustusta ja saatu EUROPARC:in kestävän luontomatkailun kansainvälinen tunnustus – Charter for Sustainable Tourism. Puiston matkailun tuotteistamisen pohjatyö on tehty ja sitä pyritään edistämään uudella keväällä 2017 haettavalla tuotteistamis- ja viestintähankkeella.

Tourism for Tomorrow -palkintoja on jaettu vuodesta 2012, ja sadat matkakohteet tavoittelevat sitä vuosittain. Matkakohde-kategorian aiempien vuosien voittajia ovat muun muassa Slovenian Ljubljana ja Kreikan Costa Navarino.

Lähde: Metsähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika