Ulkoilma 19.5.2015

Koulutuskeskus Salpauksen kajakit, kirkkovene ja moottorivene valloittavat Päijänteen 21.–28.5. Päijänne-jamboreen tarkoitus on meloa ja veneillä Suomen toiseksi suurin järvi päästä päähän reilun viikon aikana. Lähtö tapahtuu Jyväskylästä 21.5. ja maali häämöttää Asikkalassa 28.5. Yhteensä matkaa kertyy 120–150 kilometriä, sääolosuhteista riippuen.

Ajatus Päijänteen retkestä sai alkunsa pohtiessamme melontaohjaajakoulutuksen pidemmän kesäretken kohdetta. Jonkin reitin tai vesistön melominen kokonaan kiehtoo monia – onpa jotain jälkipolville kerrottavaa”, sanoo luonto-ohjaajakoulutuksen opettaja Hanna Salminen.

Päijänne oli luonteva vaihtoehto, sillä Koulutuskeskus Salpauksen Asikkalan toimipiste sijaitsee sen rannalla. Jyväskylästä Asikkalaan matkustaa veneilijöiden mukana myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemian menetelmät sekä kipinä tiimiyrittäjyydestä, jotka on tarkoitus juurruttaa Salpauksen luonto-ohjaajakoulutukseen ja sitä kautta laajemminkin osaksi yhteisöllistä oppimista Koulutuskeskus Salpauksessa.

Päijänne-jamboreen melojaryhmä suorittaa joko melontaohjaaja- tai melontaopaskoulutusta. Salpauksen kirkkovenettä soutaa sekalainen joukko, joka on matkassa mukana joko elämyksen, yllytyshulluuden, seuran tai treenin vuoksi. Koulutuskeskus Salpauksen moottorivene saattaa retkuetta koko matkan toimien samalla turvaveneenä. Myös kalastaminen ja veneilyopetus ovat ohjelmassa moottoriveneen matkanteossa. Samalla osallistutaan Pidä saaristo siistinä ry:n Siisti Biitsi -kampanjaan siivoamalla yöpymispaikkojen rannat roskista.

Kirkkovene, moottorivene ja kajakit liikkuvat todennäköisesti eri nopeutta, mutta yöt pyritään viettämään yhteisillä yöpymispaikoilla. Reitti etappeineen on suunniteltu väljäksi, jotta yllättävät sääolosuhteet eivät kaada koko reissua.

Suurella järvellä lopullinen reitti sekä tauko- ja yöpymispaikat riippuvat tietysti paljon tuulioloista ja muusta säätilasta. Pitää olla varareittejä, varapaikkoja ja varapaikan varapaikkoja.

Päijänne-jamboreen kulkureitti

Lähtökahvit Jyväskylän satamassa 21.5. klo 11, lähtö klo 12.

21.5. Jyväskylä–Mämminiemi
22.5. Muuratsalo–Korpilahti
23.5. Korpilahti–Vuorisalo
24.5. Vuorisalo–Jämsä
25.5. Jämsä–Ruolahti
26.5. Ruolahti–Padasjoki
27.5. Padasjoki–Kelvenne
28.5. Kelvenne–Asikkala

Lähde: Koulutuskeskus Salpaus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika