Ulkoilma 5.11.2014

Vieras saa Oulangan luontokeskuksen uudessa näyttelyssä tietoa myös omaan tablettiinsa.

Oulangan kansallispuisto on syntynyt jokien ympärille. Siksi jokiluonnolla on tärkeä osa myös uudistuvassa luontokeskuksen näyttelyssä, joka avataan yleisölle tulevana lauantaina eli 8.11. kello 10 Kuusamon Oulangalla.

Keskellä virtaa joki– näyttely hyödyntää uusia teknisiä ratkaisuja, joiden avulla vierailija pääsee esimerkiksi keskelle kosken kohinaa, kun astuu sisään näyttelytilaan. Näyttelyä kiertäessä saa lisätietoa kosketusnäyttöjen avulla, ja näyttelyn sisältöä voi myös ladata kännykkäänsä tai tablettitietokoneeseensa.

Näyttelyn osana julkaistaan uusi Oulangan ja Paanajärven kansallispuistoista kertova luontoesitys Vuodenaikojen valtakunta. 15-minuuttia kestävän filmin on käsikirjoittanut ja ohjannut dokumenttiohjaaja Petteri Saario.

Toivon, että työni auttaa Oulangan ja Paanajärven kaltaisten hiljaisuuden, eheyden ja pimeyden pyhättöjen säilymistä myös tuleville sukupolville”, Saario sanoo.

Näyttelyn rakentaminen on rahoitettu Enpi CBC Karelia ohjelman Fennoscandian Green Belt- hankkeella. Ohjelman rahoittavat Euroopan Unioni, Venäjän Federaatio ja Suomen tasavalta.

Uuteen näyttelyyn ja luontoesitykseen voi tutustua läpi talven. Luontokeskuksen aukioloajat löytyvät täältä -> www.luontoon.fi/oulanka.

Näyttelyn käsikirjoituksen on toteuttanut Laboratorio Uleåborg Oy ja suunnittelusta ja rakentamisesta on vastannut Satavision Oy.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika