Ulkoilma 8.9.2011

Pohjois-Suomen matkailu on pitkään ponnistanut talvesta, mutta alati lisääntyville petipaikoille kaivataan käyttäjiä myös kesällä. Matkailun ympärivuotisuuden kasvu on alan elinehto ja kesämatkailun odotetaan tukeutuvan pohjoiseen luontoon ja kansallispuistoihin. Luontomatkailun suosion vakiintuessa, kesämatkailun lisääntyessä ja kansallispuistojen merkityksen kasvaessa Oulangan kansallispuiston kaltainen unohtumattomia luontoelämyksiä tarjoava erämaan ihmeiden tiivistymä on vahvoilla.

Nyt julkaistulla luontomatkailusuunnitelmalla Oulangan kansallispuisto vastaa sitä ympäröivän Kuusamo Lapland -matkailualueen asettamaan haasteeseen matkailun kasvun, kansainvälistymisen ja ympärivuotisuuden kehittämiseksi. Luontomatkailusuunnitelma muun muassa kartoittaa kansallispuiston matkailun vetovoimatekijät ja nykytilan sekä määrittää sen tulevaisuuden tavoitteet. Matkailijamäärien kasvaessa matkailun ehdoton edellytys on sen kasvun ja kehityksen kestävyys, myös kansallispuistossa. Oulangalla kestävyyttä edistetään mm. kulumista estävillä rakenteilla, käytönohjauksella, viestinnällä ja sidosryhmien kanssa tehtävällä yhteistyöllä. Palvelujen ja toiminnan lisäämisen sijaan keskitytään niiden vaikuttavuuden vahvistamiseen.

Oulangan kansallispuiston luontomatkailusuunnitelma 2011 on julkaistu Metsähallituksen luonnonsuojelujulkaisuja -sarjassa ja on luettavissa suomeksi ja englanniksi verkkosivuillamme.

Ulkoilun Maailma.fi / Lähde: Metsähallitus {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika