Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 26.5.2011

Kesäisellä retkellä usein jalat hikoavat vaelluskengässä, joten aika ajoin jalkojen tuulettaminen tekee hyvää niin jaloille kuin mielellekin.

Paljain jaloin oleminen tekee tietenkin erityisen hyvää, mutta jos tauolla tai leirissä pitää myös liikkua ja työskennellä, niin tähän tarkoitukseen löytyy monia taukojalkineita. Taukojalkineen tulisi olla kevyt, pieneen tilaan menevä, nopeasti kuivuva, miellyttävä jalassa ja voisihan se olla hyvän näköinenkin.

Kun nyrkkisääntönä pitää, että tauottaa retkeä tunnin välein viidentoista minuutin lepohetkellä niin silloin annetaan myös jalkojen levätä ja nauttia ulkoilmasta. Varsinkin helteisimpänä aikana tauko tuntuu ja auttaa jaksamaan ihan kummasti – se tauko pitää vain malttaa pitää.

Millaisilla jalkineilla

Perinteisten remmillisten sandaalien lisäksi markkinoilta löytyy useita niin sanottuja kevytjalkineita. Sandaalit ovat hyvät ja antavat varpaiden tuulettua. Sandaalia valittaessa kannattaa katsoa onko materiaali nopeasti kuivuvaa.

Kotimaiset Feelmax –jalkineet muistuttavat paljain jaloin liikkumista ja ovat erinomaisia juuri tauko ja leiri oleskeluun. Osassa Feelmax jalkineita on tukeva pohja joka soveltuu myös purojen ylitykseen. Puron jälkeen kenkä on helppo puristaa kuivaksi, joten kenkä kuivuu nopeasti.

 

 

 

 

Kengänpohjista tutun Vibramin –varvaskengät soveltuvat valmistajan mukaan myös juoksuun, mutta soveltuvat myös hyvin tauko- ja leirijalkineeksi. Myös Vibramin pohjat ovat pitäviä märässä.

 

 

 

 

 

 

Leirille, tauolle ja myös purojen ylitykseen sopii myös Crocs -jalkineet. Crocssit myös ovat kevyet ja kuivuvat nopeasti. Ainoa huono puoli muihin verrattuna Crocsseissa on se, että ne eivät mene niin pieneen tilaan kuin kangas/kumiseos -jalkineet.

 

Feelmax –  www.feelmax.com
Vibram Fifefingers – www.vibramfivefingers.com
Crocs – www.crocs.fi

Kerro omat kokemuksesi hyvistä taukojalkineista!

Ulkoilun Maailma / Kuvat: Valmistajat {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika