Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 14.4.2020

Monilla on nyt enemmän aikaa luonnossa liikkumiseen sekä retkeilyyn. Luonto on mitä parhain paikka rauhoittua ja lievittää mahdollista stressiä. Monet tutut luontokohteet ovat olleet paikoin hyvinkin täynnä. Nyt olisi hyvä aika kohentaa omia retkeilytaitoja ja tutustua vähemmän tuttuihin kohteisiin – kunhan toimii kokonaisuudessaan järkevästi!


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Useat kaupunginjohtajat muistuttavat turvavälien pitämisestä ja kannustavat tutustumaan laajemmin luontokohteisiin. Ulkoilu luo poikkeustilanteessa hyvää vastapainoa, jota suositellaan kaikille.

Ulkoilu korona-aikaan virkistää mieltä ja kehoa. Nyt tulee olla erityisen varovainen ja muistaa turvavälit“, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Noudatetaan ohjeita ja pidetään toisistamme huolta – Nuuksiossa kyllä riittää tilaa turvaväleihin”, muistuttaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Ulkoilu on nyt erityisen tärkeää, ihan jo vastapainoksi kaikille poikkeustilanteen tuomille haasteille. Samalla ulkoillessakin on huomioitava muut ja pidettävä etäisyyttä. Kaikkien suosituimpien kohteiden ohella kannattaa valita myös maisemareittien ja luontopolkujen harvinaisempia helmiä. Niitä löytyy Vantaalta ja pääkaupunkiseudulta valtavasti”, toteaa Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Näin ulkoilet turvallisesti

Kaikille turvallinen ulkoilu tarkoittaa viranomaisohjeiden noudattamista ja hyvää retkeilyetiketin tuntemista. Tämä varmistetaan hyvällä ennakoinnilla: retkelle otetaan mukaan valmiit eväät, muistetaan turvavälit ja huomioidaan hygienia. Pidetään huolta ettemme jätä roskia luontoon ja muistetaan kunnioittaa keväistä ympäristöämme: ulkoilijoita on nyt liikkeellä paljon ja luonnon kulutus on siten kovempaa.

Suosituimmat luontokohteen ruuhkautuvat helposti, joten kannattaa etsiä uusia luontokohteita ja lähteä retkeilemään esimerkiksi tavallista aikaisemmin aamulla tai myöhemmin illalla.

Voiko verkkokurssista olla apua?

Kevään ajalta on peruttu paljon erilaisia retkeilytapahtumia ja kokoontumisia. Esimerkiksi Suomen ladun, Partioaitan sekä Ulkoilma Akatemian kevään kursseissa on peruutuksia ja muutoksia. Yksi vaihtoehto on hakea opastusta verkkokurssin kautta. Suomen latu ja Partioaitta ovat lisänneet vinkkejä omiin some-kanaviin sekä verkkosivuille. Myös Metsähallitus on aktiivisesti jakanut vinkkejä poikkeustilan aikana. Ulkoilma Akatemia on kehittänyt oman Retkeilyn verkkokurssin, joka tuo laajasti vinkkejä sekä apua retkeilyharrastuksen alkuun. Lisäksi jokainen verkkokurssilainen saa henkilökohtaista apua mahdollisiin kysymyksiin sekä alennusta retkeilyvarusteista.

Halusimme reagoida vallitsevaan tilanteeseen ja toteuttaa meidän näköisen verkkokurssin täksi kevääksi“, kertoo Ulkoilma Akatemian perustaja sekä verkkokurssin kouluttaja Mika Mannonen. Verkkokurssin voi aloittaa koska vain ja se kestää kaikkineen viisi viikkoa. Aiheina on mm. retkeilykohteet, retkikeittimet, kerrospukeutuminen sekä teltan pystyttäminen. Tutustu verkkokurssiin.

Ulkoilma Akatemia ja Ulkoilma.fi ovat molemmat Kompass Outdoorin tarjoamia palveluita.

Metsähallitus & Mika Mannonen
Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika