Ulkoilma 2.9.2011

Luontopolku on suunniteltu Metsähallituksen ympäristökasvatussuunnittelijoiden ja Veikkolan koulun opettajien yhteistyönä. Reitti on noin 2,7 km pituinen ja kulkee kansallispuiston lisäksi osin Kirkkonummen kunnan mailla. Polulla voi ihailla komeita kuusikoita ja jäkäläkallioita sekä silmäillä pitkospuilta Haaversopakon suomaisemaa ja tutustua vanhan kaatopaikan kasvimaailmaan. Polku on merkitty maastoon käpymerkein ja viitoin. Metsähallituksen koordinaattori Aino von Boehm toivoo, että koululaisten lisäksi myös muut veikkolalaiset innostuvat lähtemään uutta Kaarniaispolkua pitkin retkelle Nuuksioon. Kirkkonummen kunnan rakentama uusi parkkipaikka Veikkolan teollisuusalueella palvelee omalla autolla saapuvia retkeilijöitä.

Maastossa ei ole opastauluja, vaan kaikki polun opetusmateriaali on tulostettavissa  www.luontoon.fi-verkkopalvelusta (materiaali julkaistaan syyskuussa 2011). Luontopolun rakenteet on toteutettu osana Metsähallituksen Löydä Nuuksio –hanketta ja tulevaa Veikkolan vaellusreittiä. Vaellusreitti tulee jatkumaan Kaarniaispolulta eteenpäin Siikarantaan ja sieltä kansallispuiston halki aina rakenteilla olevaan Suomen luontokeskus Haltiaan saakka. Reitti kokonaisuudessaan valmistuu v. 2012 lopulla.

Ajo-ohje parkkipaikalle: Kaarniaispolun parkkipaikka sijaitsee Soidentaantien päässä Veikkolan teollisuusalueella, jonne käännytään Vanhalta Turuntieltä (tie 110). Osoite Soidentaantie, 02880 Veikkola, Kirkkonummi.

Ulkoilun Maailma / Lähde: Metsähallitus {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika