Ulkoilma 2.5.2013

NUUKSIOstamp2013_190Kotimaamme upeimmat ja kansallisesti tunnetuimmat maisemat ovat kuvittaneet postimerkkejä jo 1940-luvulta lähtien. Kansallispuistoja kuvaavassa postimerkkisarjassa esitellään Suomen luonnon erityispiirteitä – tuntureita, metsää, soita, järviä ja meriluontoa – eri vuodenaikoina. Sarjan neljäntenä merkkinä ilmestyy Nuuksion kansallispuiston postimerkki maanantaina 6.5.2013.

Nuuksion kansallispuiston postimerkki julkaistiin 6.5.2013.Nuuksion kansallispuisto on järvien, lampien ja kallioiden täplittämää jylhää metsää, ja se on pääkaupunkiseudun asukkaiden suosittu päiväretkikohde. Kansallispuistossa käy vuosittain lähes 185 000 kävijää.

1. luokan ikimerkkiä  myydään 10 merkin tarra-arkkina. Kääntöpuolella on tietoa kansallispuistosta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Merkin on suunnitellut taiteilija Teemu Ollikainen, joka on myös kuvannut merkin maiseman ilmasta.

Nuuksion postimerkki on ensimmäinen suomalainen multimedia-postimerkki. Android- ja iPhone-puhelimien ja -tablettien käyttäjät voivat ladata maksutta Chameleon eXplorer  -sovelluksen AppStoresta ja Google Playsta. Sovelluksen käyttäjän ei tarvitse muuta kuin asettaa puhelin 90 asteen kulmaan kuvaan nähden. Upea, noin minuutin mittainen video Suomen luonnosta aukeaa automaattisesti ilman kameran laukaisua.

Kansallispuistopostimerkkisarjaa suunnitellaan Itella Posti Oy:n ja Metsähallituksen yhteistyönä. Nuuksion kansallispuiston postimerkki julkaistaan maanantaina 6.5.2013. Samana päivänä ilmestyy muitakin postimerkkejä. Kaikkien ensipäivänleimaus on klo 10-18 Helsingin pääpostissa, käyntiosoite Elielinaukio 2 F. Helsingin pääpostissa on myynnissä myös ensipäivän tuotteita.

Nuuksion kansallispuiston postimerkkiä voi ostaa myös yleisölle 31.5. avattavasta Suomen luontokeskus Haltiasta, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo. Haltiassa on myytävänä myös luontokeskusta ja Nuuksion kansallispuistoa esitteleviä kortteja.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika