Ulkoilma 4.3.2014

Nuuksion perustettiin 1.3. 1994. Metsähallituksen luontopalvelut juhlistaa pyöreitä vuosia yhteistyössä yritysten ja järjestöjen kanssa pitkin vuotta Nuuksiossa ja kansallispuiston kupeessa sijaitsevassa Suomen luontokeskus Haltiassa. Suurin humu ajoittuu toukokuun loppuun, jolloin juhlaviikon aikana järjestetään useita yleisöretkiä ja -tilaisuuksia.

Nuoren aikuisen juhlavuoden kunniaksi Nuuksion ikätoverit pääsevät Haltiaan ilmaiseksi. Kaikki vuonna 1994 syntyneet ovat maksutta tervetulleita Haltian näyttelyihin vuoden 2014 loppuun saakka.

Parin vuosikymmenen aikana kansallispuiston suosio on kasvanut suureksi ja yhä useampi on löytänyt metropolin kansallisaarteen. Nuuksio on kävijämäärän perusteella Suomen kolmanneksi suosituin kansallispuisto. Vuonna 2013 Nuuksiossa vieraili 267 400 vierasta. Puiston käyntimäärä kasvoi edellisestä vuodesta jopa yli 40 prosenttia.

Keväällä on runsaasti tapahtumia, mm. retkiä, luontokuvausta ja 13.3. avautuva luontokuvauksen legendan, Hannu Hautalan näyttely.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika