Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 17.4.2019

Nyt voi 11-13-vuotias nuori hakea Nuuksion Junior Rangeriksi, ja päästä tutustumaan retkeillen Nuuksion kansallispuiston luontoon ja historiaan. Junior Ranger -harrastus aloitetaan kesäleirillä ja seuraava leiri järjestetään 30.7.-1.8.2019. Leirit on suunnattu Nuuksiosta kiinnostuneille lähialueen nuorille.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Leirin jälkeen Junior Rangerit tapaavat 6-8 kertaa vuodessa. Tapaaminen voi olla päivänmittainen retki puistossa, jossa hiotaan esimerkiksi suunnistustaitoja tai yön yli kestävä retki, jonka aikana rakennetaan kaakkureille pesälauttoja. Junior Ranger -toiminnassa voi jatkaa 18-vuotiaaksi asti. Nuuksion Junior Rangeriksi haetaan täyttämällä hakulomake osoitteessa
 www.luontoon.fi/nuuksio/aktiviteetit/juniorranger.  Nuuksion Junior Ranger -toimintaa järjestää Metsähallitus.

Rangerit ovat kartoittaneet liito-oravia ja tehneet itse kasvisruokia

Junior Rangereihin ei törmää joka tulipaikalla, sillä mukaan uusia nuoria valitaan vain joka toinen vuosi.  Harrastuksessa tutuiksi tulevat Nuuksiossa tehtävä opastus, luonnontutkimus ja luonnonhoito (luonnon suojelutyössä auttaminen) sekä retkikohteiden huolto ja retkeilyrakentaminen. Kansallispuiston eläimet, kasvit ja niiden elinympäristöt ovat aina ohjelmassa tärkeänä osana. Junior Rangereita voi tavata vaikkapa Nuuksion tapahtumissa oppaina – mikä antaa junioreille hyödyllisiä taitoja jopa tulevien kesätöiden kannalta.

Etusijalla ovat Nuuksion kansallispuiston kotikuntien espoolaiset, kirkkonummelaiset ja vihtiläiset nuoret, joiden on mahdollista aloittaa tämä varsin erilainen harrastus tänä kesänä. Muistakin lähikunnista otetaan mukaan nuoria, mikäli tilaa jää.

Idan kokemuksia

Nuuksion Junior Ranger, 15-vuotias Ida Pirttisaari on retkeillyt alueella pienestä pitäen ja pitää tärkeänä, että lähellä pääkaupunkiseutua pääsee vielä näkemään puhdasta luontoa ilman jälkiä ihmisen toiminnasta.

Hauskinta Junior Ranger -toiminnassa uusiin ihmisiin tutustuminen. Samalla jokaisessa tapaamisessa pääsee tekemään jotain ihan uutta ja erilaista luontoon liittyen“, Ida sanoo.

Idan mieleenpainuvimmat hetket Junior Rangerina on koettu pitkän päivän jälkeen nuotion äärellä istuskeltaessa itse tehtyä kasvisruokaa syöden. Junior Ranger -toiminnan kansainvälisyys on vielä Idalta kokematta ja voisikin olla kiinnostava kokemus lähteä mukaan kansainväliselle leirille.

Metsähallitus
Teemu Laine / Metsähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika