Ulkoilma 4.6.2016

Nuotiopiiri on Riihimäen Erämessujen messualueen kauniissa puisto-osassa sijaitseva ohjelma-alue, jossa on mahdollista tutustua laajasti retkeilyn ja erätaitojen eri osa-alueisiin ja vivahteisiin. Nuotiopiiri ja sen keskuksena toimiva Kotalava kokoavat yhteen retkeilyalan isoja ja pieniä toimijoita sekä kiehtovia puhujavieraita Suomesta ja Ruotsista.


Mainos


Nuotiopiiri tarjoaa elämyksiä ja tekemistä kaikille messuvieraille. Puistomaisemassa voi aistia aitoa retkeilyn ja luontohetkien tunnelmaa paistamalla itselleen nuotiolettua, kokeilemalla tulen tekemistä tuluspuikolla tai testaamalla erilaisia kaasukeittimiä. Louenäyttely vie katsojan perinteisen suomalaisen avotulimajoitteen kiinnostavaan historiaan, camping-pisteessä saa maistella retkikeittimillä tehtyjä herkkuja ja käsityönäytökset  luotsaavat vanhat kunnon erätaidot nykypäivään. Messuvieraat pääsevät kartuttamaan omia käsityötaitojaan veistämällä puisen taalainmaan hevosen oppaan johdolla.

Nuotiopiirissä kokoontuu myös alkujaan risukeittimien kokoontumisajoista tuttu Risuralli, joka kokoaa nyt sosiaalisen median retkeilyn lajiryhmät, kuten mm. Risukeittimet, Retkikokki, BushcraftSuomi, riippumattoretkeilijät, Kotaretkeilijät, yhden otsikon alle. Messuvieraille esitellään ryhmien toimintaa ja lajien harrastajilla on oiva tilaisuus tulla tapaamaan “lajikumppaneitaan“.

Nuotiopiirin keskelle nouseva Kotalava tarjoaa ohjelmaisäntä Joppe Rannan juontamana mielenkiintoista ohjelmaa koko messuviikonlopun ajan. Kodassa voi kuulla ja nähdä yhdistysten sekä yritysten tietoiskuja, alue-esittelyjä ja varustetietoa. Pari kertaa päivässä kodan lavalle nousee erikoisvieras kertomaan omia kokemuksia sekä tarinoita retkeilyn ja erätaitojen maailmasta. Kotalavalla esiintyvät messuviikonlopun aikana mm.

Torstaina 9.6.
Joppe Ranta – Retkiyöhaaste, Suomen Erätaito
Tatu Lehtovaara – Ammattikokki esittelee uutta Grillimestarin kasvisherkut -kirjaansa
Anssi Romo – Kotaretkeily
Staffan Rönn – Vedenpuhdistuksen tärkeys (engl.)

Perjantaina 10.6.
Turkka Aaltonen – Erätaidot elämäntehtävänä
Patrick “Pata” Degerman – Greenland Expebition 2016
Rauno Harttimo – Risukeittimien lyhyt oppimäärä
Elena Miroshkina – Camping- ja piknik-keittimet, nouseva trendi (engl.)

Lauantaina 11.6.
Sofia Johansson –  7 huippua & 7 päivää, fjalldrottningen.se (engl.)
Mikko “Peltsi” Peltola – Peltsin Lappi tulee taas
Sofia Johansson – Naisten vaatteiden testaus tositoimissa (engl.)
Veikka Gustafsson – Retkeilypalveluiden hankinta helpottuu

Sunnuntaina 12.6.
Sofia Johansson – 7 huippua & 7 päivää, fjalldrottningen.se (engl.)
Jaakko “Korpijaakko” Heikka – Packrafting, rinkkalauttailu rantautui Suomeen
Anssi Romo & Pasi Ylirisku – Retkeilyvälineiden kehittäminen elämäntehtävänä

Lue lisää Nuotiopiirin ja Kotalavan ohjelmasta sekä näytteilleasettajista Suomen Erätaidon sivuilta ja Nuotiopiirin tapahtumasivulta Facebookissa.

Lähde: Suomen Erätaito ry
Kuva: Riihimäen Messut Oy


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika