Ulkoilma 14.10.2014

Yle TV2 -kanavalla alkaa maanantaina 20.10. uusi nuorille suunnattu koko perheen televisio-ohjelma, joka kertoo nuorista merentutkijoista ja suomalaisten kotimeren salaisuuksista. Kuusiosaisessa Merentutkijamestarissa nuoret tutkijakokelaat sukeltavat elämänsä seikkailuun Itämeren upeissa maisemissa.

Ohjelma tarjoaa mielenkiintoista faktaa kevyessä, viihdyttävässä ja helposti seurattavassa muodossa. Kauniit maisemat ovat kiehtovaa katsottavaa myös niille, joiden kiinnostus luontoa ja ympäristöä kohtaan on vasta heräämässä“, ohjelman juontaja Ronja Salmi kertoo.

Sarjassa joukkueiden tehtävänä on Itämeressä asustavan elävän fossiilin, kilkin, löytäminen. Kilkin löytääkseen tutkijakokelaiden on suoriuduttava lukuisista tutkimustyöhön liittyvistä tehtävistä aina näytteenotosta sukeltamiseen. Sarjassa seurataan joukkueita maalla, merellä ja ilmassa. Viimeisessä jaksossa parhaiten kilpailussa menestynyt tiimi kruunataan Merentutkijamestariksi.

Usein Itämeren tila mielletään hyvin surulliseksi. Tuotannon aikana niin ohjelman tekijät kuin kilpailijatkin oppivat, että kauniissa Itämeressä on vielä paljon hyvää jäljellä. Moni asia on itse asiassa menossa jo parempaan suuntaan“, ohjelman tuottaja Tomi Paajanen toteaa.

Sarja kuvattiin viime kesänä Tvärminnen tutkimusasemalla ja Hangon merialueilla.

Tutkimusasemalla ja samoilla vesillä tehdään päivittäin ihan oikeaa tutkimustyötä, joten nuoret pääsivät työskentelemään autenttisissa olosuhteissa“, sarjan mentorina toimiva professori Alf Norkko kertoo.

Merentutkijamestari on osa Ylen Nuoret Mestarit -ohjelmaperhettä. Merentutkijamestari esitetään Yle TV2 -kanavalla 20.10. alkaen maanantaisin klo 16.30, uusintana lauantaisin klo 10.00. Kaikki jaksot ovat katsottavissa myös Yle Areenassa.

Lähde ja kuva: Yellow Film & TV

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika