Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 11.3.2020

Helsingissä voi tänä kevättalvena katsoa silmiin kahtakin eri kuhmolaiskarhua. Toinen on lähes tuhatkiloinen moottorisahaveistos, Terho-karhu, ja toinen kontio tuijottaa suoraan katsojaansa valokuvasta. Kuhmossa sijaitsevan Ystävyyden puiston luonnonsuojelualueen juhlavuosi jalkautuu pääkaupunkiseudulle maaliskuun puolivälissä, jolloin Stoan kulttuurikeskuksessa avautuu kuhmolaisesta luonnosta kertova valokuvanäyttely.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Oravan juomatauko, kuukkeli syyssienellä, revontulissa kylpevä karhu ja monta muuta. Parisenkymmentä luontokuvaa taikovat eteen villin satumetsän maisemien eläessä läpi neljän vuodenajan. Luontokuvaaja Ville Heikkisen ensimmäinen näyttely Etelä-Suomessa avautuu Stoan kulttuurikeskuksessa 18. maaliskuuta.

Kuhmolainen, 27-vuotias Ville Heikkinen on viime vuosien aikana noussut laajan yleisön tietoisuuteen. Sosiaalisen median kautta levinneet kuvat ovat herättäneet ihastusta ympäri maailmaa. Kuhmon villiä luontoa ikuistava Heikkinen on pokannut useita palkintoja luontokuvakilpailuissa. Hän on Vuoden Luontokuva -kilpailun historian neljäs kuvaaja, joka on onnistunut uusimaan voittonsa. Vuonna 2017 Ville voitti Vuoden luontokuva -palkinnon kärppäkuvallaan ”Talven odotus”. Syksyllä 2019 Vuoden luontokuvaksi valittiin Heikkisen otos ”Karhu ja korppi”. Heikkisen kuvissa on kiitelty etenkin tunnelmaa sekä taitavaa sommittelua.

Ville Heikkisen mieluisimpia kuvauskohteita ovat linnut. Ne pitävät miehen kotikonnuilla myös näyttelyn avajaisten aikaan.

Täytyy huolehtia kahdesta nälkiintyneestä pöllöstä“, Heikkinen lähettää terveisensä Kuhmosta.

Kuvat juhlivat Ystävyyden puistoa

Heikkisen kuvista koostuva näyttely on osa Ystävyyden puiston 30-vuotisjuhlaa. Vuonna 1990 viisi Kuhmossa sijaitsevaa suojelualuetta saivat yhteisen nimittäjän: yhdessä ne muodostavat Ystävyyden puiston. Puiston perustamisella suojeltiin Kainuun metsä- ja suoerämaita, järvi- ja harjuluontoa sekä metsäpeuran elinympäristöjä.

Tiiviit suhteet Kainuun ja itänaapuri Kostamuksen kaupunkialueen välillä synnyttivät idean yhteisestä luonnonsuojelualueesta, jonka muodostaisivat yhdessä Ystävyyden puisto ja Kostamuksen luonnonpuisto. Tällainen yhdistelmäalue – Ystävyyden luonnonsuojelualue – näkikin päivänvalon Ystävyyden puiston perustamisen yhteydessä.

Vuonna 2020 Ystävyyden puisto on merkittävä luonnon monimuotoisuuden ylläpitäjä.

Kuhmon kaupunki, Metsähallituksen Pohjanmaan-Kainuun Luontopalvelut sekä Suomen Ympäristökeskus ovat valmistelleet alueen 30-vuotisjuhlaa.  Mukana ovat olleet myös Kostamuksen luonnonpuisto ja Kostamuksen kaupunki. Juhlavuoden valokuvanäyttely järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Eduskunta on myöntänyt erillistä määrärahaa juhlavuoden tapahtumien järjestämiseen.

Paikka: Helsingin Itäkeskus,  Kulttuurikeskus Stoa
Lisätietoja Ystävyyden puistosta: www.luontoon.fi/ystavyydenpuisto

Metsähallitus
 Ville Heikkinen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika