Ulkoilma 2.2.2016

Napapiirin retkeilyalue Rovaniemen kupeessa on retkeilijöille mieluinen alue. Retkeilyalueelle suuntautui viime vuonna 59 000 käyntiä eli lähes 13 000 edellisvuotta enemmän.


Mainos


Retkeilijät ovat ottaneet vain lyhyen matkan päässä Rovaniemen keskustasta sijaitsevan Napapiirin retkeilyalueen omakseen. Retkeilyalue on tärkeä erityisesti kaupunkilaisten lähivirkistäytymisalueena, jonne on helppo tulla. Mutta vieraillaanpa siellä kauempaakin.

Alueen suosion kasvu näkyikin käyntilaskurissa, sillä se naksutti viime vuonna lähes 13 000 käyntiä edellisvuotta enemmän. Lisääntynyt käyntimäärä huomattiin myös kasvaneesta polttopuun kulutuksesta.

Metsähallituksen luontopalvelut kunnostaa retkeilyalueen rakenteita tänäkin vuonna. Kunnostustöitä tehdään suoluontopolulla sekä Vaattunkilammen rannan reitillä. Molemmissa kunnostetaan pitkoksia.

Hieno lähivirkistyspaikka

Napapiirin retkeilyalueella on useita retkeilyreittejä, jotka johdattavat hienoon etelälappilaiseen luontoon. Reittien varsilla on retkeilijöille useita taukopaikkoja. Retkeilyaluetta halkovat Raudanjoen komeat kosket, Vaattunkiköngäs ja Vikaköngäs. Talvella retkeilijä voi suunnata suksilla tai lumikengillä alueen laajoille aapasoille.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika