Ulkoilma 30.5.2017

Kansallispuistot ja historiakohteet saaristossa houkuttavat lomailijoita, mutta moni pohtii, tarvitaanko niiden tavoittamiseen aina oma vene? Kymmeniin kohteisiin ei tarvita. Metsähallitus on kerännyt kesälle 2017 vinkit tutuista ja tuntemattomammista saaristokohteista, joihin pääsee ilman omaa venettä.


Mainos


Yrittäjien vesibussipalveluiden avulla kohteet ovat helposti saavutettavissa. Useissa saariston kohteissa tarjolla on myös muita matkailupalveluita. Lukuisista vaihtoehdoista voi mainita mm. salaperäisen Seilin saaren uudet palvelut, omatoimiretkeilijän paratiisin Säpin sekä viime kesän suursuosion saaneen Örön saaren.

Saaristokohteiden kautta Metsähallitus haluaa osaltaan vastata Työ- ja elinkeinoministeriön lomahaaste -kampanjaan, jonka tavoitteena on lisätä kotimaan matkailua. Suosimalla kotimaista matkailua tuetaan yritystoimintaa ja työllisyyttä ja samalla koko maan kasvua. ”Jos jokainen suomalainen tekee tänä vuonna yhden kotimaanmatkan lisää, kasvattaa se matkailun kokonaiskysyntää arviolta 800 miljoonaa euroa. Uusia työpaikkoja syntyisi sen myötä jopa 7 000, erityisesti nuorille”, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Tutustu kohteisiin www.luontoon.fi

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika