Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 12.6.2013

Luger Optics on saksalainen tuotemerkki, jonka valikoimasta löytyy kiikareita, kaukoputkia, punapistetähtäimiä ja kiikaritähtäimiä. Tässä on muutama maahantuojan suositus kesäisen luonnon tarkkailuun todellisella teräväpiirtotarkkuudella. Esiteltävät tuotteet on valittu ensisijaisesti paikaltaan käytettäviksi. Yleisesti voidaan sanoa, että 10-kertainen suurennos on suositeltavaa, kun tarkkailtu kohde ja katsoja itse ovat kutakuinkin paikoillaan. 8,7 tai 6-kertaa suurentavien kiikareiden etu on se, että ne eivät ole niin herkkiä tärinälle ja liikkeelle kuin 10 (tai enemmän) kertaa suurentavat mallit. Pienemmästä suurennuskertoimestaan johtuen, ne eivät kuitenkaan tuo tarkkailtavaa kohdetta niin lähellä katsojaa, että pienimmätkin yksityiskohdat erottuisivat. 10-kertaa suurentava kiikari on hyvä kompromissi, kun halutaan tarkkailla kohteen yksityiskohtia, mutta kuitenkin olla samaan aikaan liikkeellä luonnossa ilman telineitä tai muita lisävarusteita kuvan vakauttamiseen.

Luger DA 10×42luger01

DA-sarjan kattoprismakiikarit ovat Luger-malliston suosituimpia. Hinta/laatusuhde on erinomainen. Luger DA on yksi Suomen suosituimpia partioliikkeistä löytyviä kiikarimalleja. DA:ssa on kirkas ja rikaskontrastinen kuva. Se on typpitäytteinen ja siinä on 100 % vesitiivis rakenne. Typen ansiosta kiikarin linssit eivät huurru samaan tapaan, kuin esimerkiksi silmälasit. Luger DIM-pinnoite tehdään alipainekammiossa ja se parantaa kiikarin hämäräominaisuuksia. 10-kertainen suurennus. Objektiivit 42 mm. Lähtöpupilli 4,2 mm. Ulos kierrettävät ja paikoilleen lukittuvat silmäkupit. Näkökenttä 105 m / 1000m. Lähin tarkennus 5 m. Ulkomitat 150 x 110 x 60 mm. Paino 585 g. Silmien etäisyyden säätö 60 – 75 mm. Saatavilla myös 8-kertaisella suurennoksella (DA 8×42). Ovh 229,00€.

Luger DG 10×42luger02

DG-sarjan kiikarit edustavat kiikareiden uusinta sukupolvea. Objektiivit on valmistettu ED (extra low dispersion) -lasista, joka pienentää väripoikkeamat minimiinsä. Uusi materiaali antaa lähes yhtä tarkan ja virheettömän kuvan kuin erittäin kalliit apokromaattiset linssijärjestelmät. Kirkas ja kohteen luonnolliset värit tarkasti toistava kuva. Prismat BaK4-lasia. Typpitäytteinen ja 100% vesitiivis. Typen ansiosta kiikarin linssit eivät huurru samaan tapaan, kuin esimerkiksi silmälasit. Luger DIM-pinnoite tehdään alipainekammiossa ja se parantaa kiikarin hämäräominaisuuksia. Dioperitarkennus on integroitu keskisäätöpyörään. Objektiivit 42 mm. Lähtöpupilli 4,2 mm. Ulos kierrettävät ja paikoilleen lukittuvat silmäkupit. Näkökenttä 113 m / 1000m. Lähin tarkennus 2,5 m. Ulkomitat 140 x 125 x 52 mm. Paino 665 g. Silmien etäisyyden säätö 60 – 74 mm. Saatavilla myös 8-kertaisella suurennoksella (DG
8×42). Ovh 549,00€.

Luger Kaukoputki MZ 5-15×17

luger03

Zoomaava monokulaari on tarkoitettu erityisesti luonnon yksityiskohtaiseen havainnointiin. Monokulaari on kevyt ja helppo kuljettaa mukana vaikka taskussa. Sen suurennus on säädettävissä välillä 5 – 15x. Säädettävän suurennoksen ansiosta tämä pienoiskaukoputki taipuu moneen eri käyttötarkoitukseen kohteen etäisyydestä riippumatta. Lähin tarkennusetäisyys on vain 30 cm, mikä tarkoittaa lähes mikroskooppimaisen tarkkaa kuvaa pienimmistäkin yksityiskohdista. Objektiivi 17 mm. Paino vain 97 g. Pituus 97 mm. Ovh 105,00€.

UlkoilunMaailma.fi ei ole testannut tuotteita.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Maahantuoja

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika