Ulkoilma 4.6.2015

Örön linnakesaari avautui kaikille 1.6.2015. Örön luonto on monin tavoin ainutlaatuinen. Saarella on tavattu 1656 perhoslajia, ja se onkin maamme arvokkaimpia perhospaikkoja. Saarelta löytyvät Suomen ainoat esiintymät lännenkylmäkukkia ja etelänkylmäkukkia. Saaren yleisilme vaihtelee rehevistä rantalehdoista paahteisiin nummimaisemiin ja jyrkistä rantakallioista pitkiin hiekkarantoihin.

Örön linnakesaari tarjoaa mielenkiintoisen läpileikkauksen rannikkopuolustuksen 100-vuotisesta historiasta tsaarin ajoilta nykypäivään. Päänähtävyydet ovat 12 tuuman kasarmialue ja järeä tykkipatteri, 6 tuuman kasarmialue ja tykkipatteri sekä modernimmat lähipuolustusasemat eri puolilla saarta. Tsaarinaikaiset mukulakivitiet ja luontopolut innostavat kiertämään saarta. Saareen voi tutustua omatoimisesti tai tilata opastuksen.

Lauantaina 6.6. saarella on avoimet ovet, jolloin järjestetään muun muassa ilmaisia opastuksia. Tiedot päivän ohjelmasta sekä Örön nähtävyyksistä, yhteyksistä ja palveluista löytyvät osoitteesta www.örö.fi.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika