Ulkoilma 19.1.2012

Matka 2012 -messujen suurin osasto esittelee laajan Pohjois-Pohjanmaan matkailualueen, Pohjolan portin (Arctic Gateway). Liki 600 neliön osaston kantava teema on Meri-City-Tunturi. Merellisen tuulahduksen osastolle tuovat Perämeren suurin saari Hailuoto, hiekkasärkistään tunnettu Kalajoki ja Raahe. Cityä edustaa luonnollisesti Oulu, Pohjolan pääkaupunki (Capital of Northern Scandinavia) ja tunturia Suomen eteläisin tunturialue Syöte. Myös Unescon kansainvälisen verkoston maailman pohjoisin kohde Rokua Geopark Oulujokilaaksosta on mukana osastolla matkailupalveluillaan.

Ilo irti pohjoispohjalaisella torilla

Tänä vuonna Pohjolan matkailukohteista on rakentunut kokonainen tori, joka on täynnä elämää, tekemistä ja kokemista – virikkeitä kaikille aisteille.

Messuohjelmisto tarjoilee herkkupaloja alueen vuoden 2012 tapahtumista. Lauantaina 21.1. osastolla laulaa Suvi Teräsniska, helmikuisen Oulu All Star Big Band -festivaalin solisti. Oulun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara sekä tuleva taiteellinen johtaja viulisti, kapellimestari ja säveltäjä Jaakko Kuusisto esiintyvät osastolla kahtena päivänä. Heidät nähdään myös messujen Show-lavalla sunnuntaina 22.1. Messuilla esitellään Oulun Musiikkijuhlien ja Jojo-Oulun tanssin keskuksen yhdessä toteutettavaa Uuno Klamin ja Kalevin Ahon Pyörteitä -suurteosta, joka saa kantaesityksensä maaliskuussa 2012 Kuusiston johtaessa Oulu Sinfoniaa. Estradille nousevat myös Tiernapojat. Tästä lasten esittämästä, joulun ja loppiaisen välisen ajan perinteisestä oululaisesta musiikkinäytelmästä päästään nauttimaan myös messujen Travel Stage -lavalla perjantaina 20.1.

Näitä nimekkäitä esiintyjiä tukevat aito, oululainen Toripolliisi, Raahen perustaja Kreivi Brahe sekä pellepariskunta Nelli ja Niilo taikahaaveineen ja Santtu-poneineen. Osastollamme pääsee testaamaan myös lumipallonheittotaitojaan Musti– ja Lysti-porojen ohjauksessa. Lisäksi Hertta toivottaa lapsiperheet tervetulleiksi Rokualle, jonka Geopark Challengea ja seikkailu-urheilumahdollisuuksia tehdään tutuksi ohjelmalavalla.

Pohjolan portilla voi maistaa myös alueen uutuusruokaherkkuja torikeittiön ja elintarvikemyyjien valikoimista. Torikahvilassa myydään Niemitalon leipäjuustoa ja kahvia sekä pohjoispohjalaisista raaka-aineista valmistettuja herkullisia leipiä. Taitajien tierna -hanke esittelee alueen käsi- ja taideteollisuusalan kärkiyritysten tuotteita, ja torilta saa luonnollisesti myös ostaa käsitöitä.

Aktiivinen ja sosiaalinen Pohjola

Interaktiivinen ja nuorekas Pohjolan portti esittelee myös tietotekniikan matkailuneuvonnan apuna. Oulussa kehitetyiltä UBI-näytöiltä voi lähettää messutervehdyksen ja -kuvan yhteisölleen. Samoin ilmakitaran varteen tarttuvat saavat omat suorituksensa siirtymään on-linena sosiaaliseen mediaan. Kesätunnelmiin pääsee virittäytymään tv:stä tutun Kalajoen tuulissa surffaamalla. Lentoliikenteen vahva rooli maakuntamme matkailussa on tietysti mukana tällä tapahtumien torilla!

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Pohjois-Pohjanmaan Liitto {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika