Ulkoilma 3.12.2017

Inarissa sijaitsevan Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan vierailijoiden määrää on seurattu koko Siidan historian ajan. Joulukuun 1. päivänä Siidan miljoonas näyttelyvieras Paolo Moriconi Italiasta astui sisään. Hänelle lahjoitettiin Siida Shopin lahjakortti sekä Siida-kortti, joka oikeuttaa ilmaisiin näyttelyvierailuihin Siidassa loppuelämäksi.


Mainos


Siidan toimintavuosien aikana näyttely- ja tapahtumakävijämäärät ovat vaihdelleet 44 000-58 000 kävijämäärän välillä. Miljoonan näyttelykävijämäärän ylittäminen on merkittävä asia Siidan historiassa. Kiinnostavaa on myös se, että Siidan kokonaiskävijämäärä on miltei kaksinkertainen. Ovilaskuri laskee kaikki Siidassa vieraileet. Tähän kävijälukuun sisältyy näyttelykävijöiden lisäksi Siida Shopin, Metsähallituksen palvelupisteen, matkailuneuvonnan ja ravintola Sarritin asiakkaat.

Siidassa iloitaan miljoonan kävijämäärän saavuttamisesta aivan Siidan 20-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä. Siida avattiiin yleisölle 1.4.1998. Matkailun kasvu on Pohjois-Suomessa ollut nousujohteista. Kävijämäärien kasvu muistuttaa myös Siidan tulevan laajennuksen tarpeellisuudesta.

Lähde: Metsähallitus
Kirsi Ukkonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika