Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 27.11.2017

Metsähallitus ja Puolangan kunta ovat uusineet ja laajentaneet viime vuotista sopimusta Paljakan Vääränsärkän freeride -alueesta.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Hotelli Paljakan toimitusjohtaja Mika Puuronen on tyytyväinen uuteen sopimukseen. ”Sopimuksella on talvisaikaan suuri merkitys koko Ylä- Kainuulle”, Puuronen kertoo.
”Myös Puolangan kunta haluaa omalta osaltaan tukea alueen talvimatkailun kehitystä”, elinkeinojohtaja Heikki Kanniainen toteaa.

Kelkkailevat matkailijat voivat ajaa vapaasti noin 80 hehtaarin alueella erikseen laadittavan ohjeen mukaisesti Paljakan matkailukeskuksen läheisyydessä Vääränsärkillä. Alue on laajennettu käsittämään koko tänä syksynä kasvatushakkuin käsitellyn alueen. Kasvatushakkuut tehtiin parantamaan syvänlumen kelkkailun edellytyksiä ja lisäämään turvallisuutta.

Alue on erinomainen kelkkailuun: rinteet ovat jyrkkiä ja haasteellisia ja Paljakka on Suomen lumisinta seutua. Särkkien maasto soveltuu monen tasoisille kelkkailijoille. Lisäksi saavutettavuus on hyvä, sillä alue on olemassa olevan moottorikelkkauran varrella. Kohde sijaitsee riittävän kaukana asutuksesta, hiihtoreitistä ja matkailukeskuksesta, joten siitä ei aiheudu melu- tai muita haittoja.

Metsähallituksen monikäyttömetsät tarjoavat erinomaiset edellytykset alueen matkailun kehittämiseen”, sanoo aluejohtaja Arto Tolonen Metsähallituksesta.

Vaikka viime kaudella kävijämäärä alueella kasvoi huomattavasti, alue pysyi silti siistinä. Mika Puuronen korostaa, että aluetta tullaan valvomaan entistä tarkemmin, jotta mahdolliset luvattomat ajelut saadaan pois.

Lähde: Metsähallitus Metsätalous Oy


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika