Ulkoilma 25.7.2016

Hämeen luontokeskuksella tutustutaan Pohjois-Skandinavian luontoon ja vaellusreitteihin 31.7.2016 klo 13-14 järjestettävällä luennolla. Luennoijana toimii luontokuvaaja ja tietokirjailija Harri Ahonen. Luento on osa Hämeen luontokeskuksessa kesän ja syksyn aikana toteutettavaa luentosarjaa, jossa tutustutaan vaellusreitteihin lähellä ja kaukana.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Harri Ahonen on kirjoittanut aiheesta kirjan nimeltä “Pohjois-Skandinavian vaellusreitit”. Kirja julkaistiin kesällä 2014 ja se on saanut hyvän vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Vaellusympäristönä Pohjois-Skandinavia on ainutlaatuinen. Se on täynnä kansallispuistoja, luonnonpuistoja sekä muita suojelualueita. Siellä sijaitsee mm. Pohjois-Skandinavian suurin suojelualue Vindelfjällen naturreservat sekä Saltfjellet-Svartisenin kansallispuistossa mahtava jäätikkö nimeltä Svartisen. Näiden kahden esimerkin lisäksi Pohjois-Skandinavian alueelta löytyy monia ihmeellisiä ja merkillisiä paikkoja, joihin pääsee tutustumaan merkittyjä reittejä käyttämällä.

Ahonen pitää luennon Hämeen luontokeskuksen auditoriossa sunnuntaina 31.7. klo 13 – 14. Luentotilaisuuden aikana hän näyttää vaellusreissujensa aikana ottamiaan valokuvia ja kertoo tosiasioita ja omia kokemuksiaan Pohjois-Norjan ja -Ruotsin vaellusreiteiltä.

Juuri ennen luennon alkua Ahonen on pystyttänyt luontokeskuksen auditorion seinille valokuvanäyttelyn “Vaellus väreissä”. Näyttelyn kuvat hän on ottanut vuosien varrella Pohjois-Skandinavian vaellusreissuillaan. Näyttely on esillä Hämeen luontokeskuksessa 25.8. asti.

Luentotilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa tutustumaan myös valokuvanäyttelyyn!

Lähde: Metsähallitus

Kuva: Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika