Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 17.10.2017

Neljännes Evon yli 200 kilometriä käsittävästä tieverkosta hoitosorastetaan. Työt aloitetaan tänä syksynä ja ne jakautuvat useammalle vuodelle. Sorastusta ja peruskorjausta varten Metsähallitus Metsätalous Oy teettää mursketta Ryynhuhdassa Kurhila-Evo tien varrella lokakuun alkupuolella.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Murskaus kestää noin kaksi viikkoa, eikä sillä ole vaikutusta alueen muulle käytölle. Kaikki murske tullaan käyttämään Evon teille eikä sitä myydä ulkopuolisille. Murskauspaikalta on Natura-alueen rajaan 600 metriä ja lähin talo on noin 1,5 kilometrin etäisyydellä. Retkeilyreittiin on matkaa nelisen kilometriä.

Teettämällä tiestön kunnossapitoon ja rakennukseen tarvittavan murskeen valtion maalta läheltä kunnossapidettävää tiestöä saavutamme huomattavaa kustannussäästöä. Lyhyemmällä kuljetusmatkalla vähennämme myös ympäristöhaittoja”, kertoo tienrakennusesimies Mikko Koivisto.

Evon retkeilyalueella tiestön virkistys- ja muu käyttö on merkittävästi suurempaa kuin metsätalouden käyttötarve. Jos pitäytyisimme vain metsänhoidon ja -käsittelyiden vaatimalla tasolla, olisi panostus tienpitoon huomattavasti vähäisempää. Suuri osa hoitosorastuksista on siten julkishallinnollista kunnossapitoa”.

Lähde ja kuva: Metsähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika