Ulkoilma 14.6.2017

Kuva: Tilapäisissä tiloissa voi tutustua sääskien elämään. Asiakasneuvoja Kaisa Tikka antaa neuvot Utsjoen reiteille ja ohjaa asiakkaita matkailupalvelujen äärelle

Keväällä tulipalossa tuhoutuneen Utsjoen luontotuvan tilalle avataan tilapäinen asiakaspalvelupiste Ailegas-keskuksen tiloihin kesäksi.  Piste on avoinna 15.6.-15.9. välisenä aikana maanantaista perjantaihin klo 10-17. Keskus löytyy Utsjoen koulukeskuksen pihapiiristä. Mahdollisesta uuden luontotuvan rakentamisesta Metsähallitus päättää myöhemmin. Kyläkuvaa rumentavan palopaikan raivaus tehdään, kun paloa tuhotyönä tutkivalta poliisilta saadaan siihen lupa.


Mainos


Neuvontapisteessä annetaan neuvot retkeilyyn ja tarvittaessa voi mm. maksaa kalastonhoitomaksun tai ostaa kartan alueelle. Myös Kevon luonnonpuistoon liittyviä tuotteita löytyy myynnistä. Utsjoen kunnan matkailuinfo toimii kesäkauden samassa yhteydessä.

Tilaan pystytetään Sääski! -näyttely, joka on Ylä-Lapin luontokeskus Siidan vaihtonäyttelytuotantoa. Sääski! -näyttely esittelee hyönteismaailman iloisesti inisevien imukärsäläisten edesottamuksia. Tekstit ja valokuvat valaisevat myös ihmisen ja tiettyjen eläinlajien suhdetta sääskiin.

Metsähallitus toivottaa kesän kävijät tervetulleiksi!

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Metsähallitus / Tarja Tuovinen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika