Ulkoilma 4.11.2013

Metsän ja luonnon ammattilaiset keräsivät luonnosta ainekset, tekivät niistä ruokaa ja kokosivat reseptinsä kirjaksi. Uusi ruokakirja Eräkokki – makuja kairasta kaupunkiin julkaistiin lokakuun viimeisenä viikonloppuna Helsingin Kirjamessuilla.

Metsähallituksen työntekijät esittäytyvät tuoreella ja erilaisella tavalla uudessa ruokakirjassa. Eräkokki – makuja kairasta kaupunkiin kertoo kahta tarinaa. Kirjassa jaetaan herkullisia reseptejä luonnon antimista ja reseptien ohessa kerrotaan eräkokkien ainutlaatuisesta työstä villin ruoan kasvuympäristön eli valtion maiden ja vesien hoitajana.

Useat reseptit ovat syntyneet työmatkoilla erämaissa, jossa luonnon ammattilaiset ovat valmistaneet iltaisin tulilla tai kämpässä kalaa, riistaa, sieniä ja marjoja. Kirjaan on koottu kokeellisen keittiön antia, klassikoita, ruokaa arkeen ja juhlaan. Yhdistävänä tekijänä ovat puhtaat luonnon raaka-aineet.

Kirjassa maistuvat myös Suomen eri kolkat. Metsähallitus huolehtii koko valtion maista ja vesistöistä, joten kirjan kirjoitukseen osallistuneet 38 metsähallituslaista tulevat eri puolilta Suomea.

Nyt eräkokit paljastavat salaisimmatkin reseptinsä. Eräkokit kunnioittavat luontoa ja omistavat villiruokaa nauttiessaan myös ajatuksen riistalle ja vedenelävälle, joka lautaselle on päätynyt. Mikä olisikaan parempi tapa osoittaa arvostusta luonnon antimia kohtaan kuin pieteetillä valmistettu ruoka!

Kirja perustuu Metsähallituksen sidosryhmälehden Metsä.fi:n Eräkokki-palstalla julkaistuihin juttuihin. Kirjan kustansi Metsäkustannus.

Kirja on jo myynnissä kirjakaupoissa, minkä lisäksi sitä on saatavilla suurimmista luontokeskuksista viimeistään viikolla 45.

Kirjoittaja(t): Marketta Kotilainen (toim.)
Julkaisuvuosi: 2013
Sivuja: 208
ISBN-13: 9789526612065

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika