Ulkoilma 1.1.2013

Ruutukaappaus mallisivustosta.

Valtion alueiden erälupia myy jatkossa Metsähallituksen eräpalvelut. Nettikauppaa ja erätiedotusta varten julkaistaan tammikuun aikana uusi sivusto Eräluvat.fi. Puhelinpalvelu siirtyy uuteen numeroon 020 69 2424. Muutokset johtuvat Villi Pohjola –tuotemerkin siirtymisestä Lomarenkaalle. Metsähallitus myy vuosittain noin 100 000 metsästyslupaa ja 80 000 kalastuslupaa.

Vaikka metsästäjät ja kalastajat saavat uutena vuonna 2013 opetella uuden nettikaupan osoitteen ja palvelunumeron, metsästys- ja kalastuslupia myydään kuten ennenkin. Metsähallituksen eräpalvelut on tähänkin saakka vastannut valtion maiden eräasioiden järjestelystä, mutta luvat on ennen myynyt Metsähallituksen entinen liiketoimintayksikkö Villi Pohjola. Jatkossa eräpalvelut järjestää myös lupien myynnin. Lomarenkaalle myyty Villi Pohjola keskittyy mökkien ja kämppien välitykseen.

Eräluvat.fi on uusi metsästys- ja kalastuslupien koti netissä. Sivustolta voi hankkia myös maastoliikenteen uralupia ja varata joitain erämaakämppiä sekä varaus- ja vuokratupia. Sivustolla tiedotetaan jatkossa valtion maiden eräasioista laajasti: erävalvonnasta, riistanhoidosta ja kalavesien hoidosta.

Erälupien uusi palvelunumero 020 69 2424 korvaa entisen palvelunumeron, mutta puhelinpalvelu toimii kuten ennenkin, arkisin 8–16. Myös puhelimeen vastaavat myyjät ovat pitkälti samoja henkilöitä, jotka ovat nyt siirtyneet entisestä Villistä Pohjolasta Metsähallituksen eräpalveluihin. Lisäksi myyntirinkiä on vahvistettu muutamien luontokeskusten henkilökunnalla.

Viime vuosina suosituiksi tulleiden kännykkälupien numerot vaihtuvat myös vuodenvaihteessa. Kännykkäluvat tarkoittavat automaattinumeroita, joihin metsästäjä, kalastaja tai kelkkailija voi soittaa mihin vuorokauden aikaan hyvänsä. Lupa tulee puhelun jälkeen tekstiviestillä, mikäli esimerkiksi metsästysluvalle on halutulle alueelle ja ajalle kiintiötä jäljellä. Uudet kännykkälupanumerot on julkaistu Metsähallituksen pääsivustolla, kunnes uudet eräsivustot saadaan tammikuussa julkaistua.

Muutosten aikataulut

– Erälupia voi alkaa hankkia uudesta 020 69 2424-palvelunumerosta 2.1.2013. Entinen Villin Pohjolan palvelunumero on käytössä 7.1.2013 saakka.
– Eräluvat.fi-sivusto julkaistaan tammikuun aikana. Julkaisuun saakka eräasioista tiedotetaan Metsähallituksen pääsivustolla  www.metsa.fi. Villin Pohjolan vanha sivusto suljetaan 7.1.2013 mennessä, minkä jälkeen osoitteesta löytyy Lomarenkaan mökkien välityspalvelu. Palvelussa ovat edelleen varattavissa Metsähallituksen noin sata kämppää.
– Uudet kännykkälupanumerot tulevat voimaan 1.1.2013. Uudet numerot löytyvät toistaiseksi www.metsa.fi –osoitteesta.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus / Kuva: Ruutukaappaus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika