Ulkoilma 3.7.2012


Ruutukaappaus PehmoGIS – Sipoonkorpi -palvelusta.

Sipoonkorven kansallispuiston käyttäjiltä toivotaan nyt kehittämisideoita ja palautetta puiston reiteistä ja palveluista. Metsähallituksen luontopalvelut on ottanut käyttöön uuden verkkopalvelun, jossa voi esittää kartalla ehdotuksia kansallispuiston kehittämisestä sekä kertoa mielipiteensä. Kyselyyn vastaajien kesken arvotaan opastettu luontoretki Sipoonkorpeen ja Luontoon.fi-verkkokaupan tuotteita.

Internetissä toimiva palvelu löytyy alla olevasta osoitteesta, ja se on käytössä heinäkuun alusta lokakuun loppuun 2012. PehmoGIS-palvelussa on sekä sanallisia kysymyksiä että mahdollisuus esittää kartalla ehdotuksia reiteistä ja retkeilyrakenteista.

PehmoGIS-palvelua käytetään kansallispuiston kehittämisessä nyt ensimmäistä kertaa. Lähivuosina kansallispuiston palveluita parannetaan ja esimerkiksi reittien opastus laitetaan kuntoon. Nyt olisi tärkeää saada tietää, millaisia toiveita ja ideoita kävijöillä on Sipoonkorven kansallispuistoa kohtaan, ja mitkä ovat käytettyjä ja tärkeitä alueita puistossa”, kannustaa erikoissuunnittelija Arja Halinen Metsähallituksesta. Halinen vetää Sipoonkorven kansallispuiston hoidon ja käytön suunnittelua.

Kyselyn avulla saadaan kerättyä paikkasidonnaista kokemustietoa helposti, ja kerätty tieto on valmiiksi suunnittelussa hyödynnettävässä paikkatietomuodossa. PehmoGIS-kyselyn avulla vastaajat tavoitetaan heille sopivaan aikaan ja suunnitteluprosessin oikeassa vaiheessa”, sanoo kehitysjohtaja Maarit Kahila palvelun tuottavasta Mapita Oy:stä.

Mitä nyt tapahtuu Sipoonkorvessa?

Kesällä 2012 Metsähallituksen luontopalvelujen biologit ovat maastossa kartoittamassa luontotyyppejä sekä lajistoa. Myös olemassa olevia polkuja ja reittiverkostoa käydään läpi. Tuloksena saadaan tietoa esimerkiksi arvokkaista, suojattavista luontokohteista ja vastaavasti retkeilyyn sopivista alueista.

Reittien lähtöpisteisiin puiston pysäköintialueille rakennetaan kesän aikana uudet opastetaulut karttoineen. Elokuussa ennallistamisen ja luonnonhoidon tavoitteisiin ja työmenetelmiin voi tutustua opastetulla retkellä, joka suuntautuu Hindsbyn alueelle.

www.pehmogis.fi/sipoonkorpi

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika