Ulkoilma 16.2.2013

Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää -ohjelma (KKI) palkitsi tänä vuonna Asikkalan kunnan Yhteistyöllä tuloksiin -hankkeen ja Helsingin kaupungin liikuntaviraston Stadin kundi kondikseen -hankkeen terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä.

Liikunnan olosuhteiden edistäjän palkinnon sai Metsähallituksen luontopalvelut toiminnastaan luonnossa liikkumisen hyväksi.

Palkintoperusteissa todetaan, että Metsähallituksen luontopalvelut tuottaa kansallispuistoissa ja retkeilyalueilla korkealaatuisia ja asiakaslähtöisiä retkeilypalveluita, kuten yli 7 000 kilometriä selkeästi merkittyjä reittejä ja noin 3 000 huollettua taukopaikkaa. Hyvien palvelujen ansiosta upeisiin luontokohteisiin on helppo löytää ja mennä. Maksuttomat retkeilypalvelut tarjoavat myös tulotasosta riippumatta mahdollisuuden päästä kokemaan luontoelämyksiä ja nauttimaan Suomen monimuotoisesta luonnosta.

Perusteluissa kiitetään sitä, että palveluita on kehitetty  vastaamaan nykypäivän kysyntää muun muassa hyödyntämällä kansallispuistojen kävijätutkimuksia, parantamalla lähivirkistysmahdollisuuksia sekä kehittämällä Luontoon.fi- ja Retkikartta.fi-verkkopalveluita.

Metsähallitus mukana kansanterveyden kohottamisessa

Luontopalvelujen yhtenä tärkeänä tavoitteena on parantaa suomalaisten hyvinvointia. Tutkimukset ovat osoittaneet jo lyhytaikaisenkin luonnossa olemisen edistävän terveyttä ja hyvinvointia. Tämä yhdistettynä yleisesti harrastettuun luontoliikuntaan parantaa myös suomalaisten kansanterveyttä.

Metsähallituksen luontopalvelut edistää myös kestävää luontomatkailua tekemällä yhteistyötä matkailuyritysten kanssa, toteaa KKI. Tämä mahdollistaa uusien luontoliikuntapalvelujen syntymisen. Yhteistyö kuntien kanssa parantaa luonnossa virkistymisen kokonaispalvelua. Parhaimmista retkeilyrakenteista luontopalvelut tarjoaa verkkosivuillaan piirustukset rakentajille vaikkapa kuntien käyttöön maksutta.

Uusien palveluiden tuottaminen mahdollistaa luontokokemuksia erilaisille asiakkaille. Tähän tähtää myös pääkaupunkiseudulla luontokasvatuksen keskukseksi ja matalan kynnyksen liikuntaretkien alkupisteeksi valmistuva Suomen luontokeskus Haltia.

Palkinnot luovuttivat kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki ja peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson KKI-ohjelman vuosipäivänä 15.2.2013 Helsingissä Säätytalolla.

Lue lisää Kunnossa kaiken ikää -ohjelmasta www.kki.likes.fi

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus ja Kunnossa kaiken ikää -ohjelma

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika