Ulkoilma 14.1.2016

Matkamessut tarjoilee tammikuussa mahdollisuuden maailmanympärimatkaan päivässä. Uusina messututtavuuksina kävijöitä ilahduttavat Bolivia, Tatarstan, Kirgisia ja Uruguay. Lisäksi Färsaaret on ensikertalaisena Matkamessuilla torstaina esittelemässä matkailumahdollisuuksiaan alan ammattilaisille.

Matkamessujen teemamaa on tänä vuonna Espanja, joka kuuluu Kreikan ja Turkin kanssa suomalaisten matkailijoiden ja messukävijöiden kestosuosikkeihin. Messuilta saa vinkit myös lähinaapureihin suuntautuville matkoille, sillä mukana ovat kaikki Pohjoismaat, Venäjä sekä Baltian maat.

Eurooppalaisia uutuuksia

Euroopasta löytyy vielä muutama kolkka, joita ei ole Matkamessuilla nähty. Färsaaret ottaa tuntumaa Matkamessuihin hyödyntäen ensimmäisellä kerralla vain ammattilaisajan, eli torstain. Sen sijaan Tatarstan on messuilla myös viikonloppuna ja tavoittelee pääsyä suomalaisten kuluttajien matkasuunnitelmiin.

Tatarstan on Venäjän federaation yhteydessä oleva suvereeni valtio, jolla on oma presidentti ja parlamentti. Tatarstan sijaitsee Volga-joen varrella ja tarjoaa matkailijalle elämyksiä vain alle 3 tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Pääkaupunki Kazan on Venäjän sisällä kolmanneksi suosituin matkailukohde Moskovan ja Pietarin jälkeen. Tatarstanissa on monia ortodoksisia ja islamilaisia kirkkoja ja moskeijoita. Lisäksi kaksi kohdetta löytyy Unescon maailmanperintöluettelosta: pääkaupungin linnoitus eli kreml ja lähes raunioitunut muinaiskaupunki Bolgar.

Vastauksia kaukokaipuuseen

Kirgisian tasavalta on Keski-Aasiassa sijaitseva sisämaavaltio, joka itsenäistyi Neuvostoliiton hajotessa. Maan etelä- ja pohjoisosan välillä on etnisiä jännitteitä ja levottomuuksia, minkä vuoksi ulkoministeriö on kehottanut välttämään matkustamista Etelä-Kirgisiaan.  Unescon maailmanperintölistalla on kaksi kohdetta Kirgisiasta: Sulaiman-Toon pyhä vuori ja Tienšaninin vuoristossa kulkevat Silkkitie. Parasta antia on maan upea ja monipuolinen luonto, joten Kirgisia sopii matkakohteeksi etenkin vaeltamisesta tai hevosvaelluksista innostuneille.

Bolivia on sisämaavaltio Etelä-Amerikassa. Maasta ei voi puhua mainitsematta korruptiota ja maan itsenäisyyden aikaa sävyttäneitä paria sataa vallankaappausta. Toisaalta Amazonin valuma-alueella sijaitsevan Bolivian kasvi- ja eläinlajisto on maailman runsaimpia. Boliviassa sijaitsee myös kuusi Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa kohdetta: Potosín kaupunki, Chiquitosin jesuiittalähetysasemat, Sucren historiallinen kaupunki, Fuerte de Samaipatan linnoitus, Tiwanakun tiwanakukulttuurin hengellinen ja poliittinen keskus ja Noel Kempff Mercadon kansallispuisto.

Boliviassa puhutaan espanjan lisäksi kymmeniä kieliä, ja valtaosa asukkaista on alkuperäiskansojen edustajia. Toisessa Etelä-Amerikkalaisessa valtiossa, Uruguayssa, väestö sen sijaan on lähes kokonaan eurooppalaisten siirtolaisten jälkeläisiä, ja maa on huomattavan länsimaistunut. Se sijaitsee jättiläisten, eli Brasilian ja Argentiinan kainalossa ja lähes puolet väestöstä asuu pääkaupungissa Montevideossa. Matkailijoita Uruguayhin houkuttelevat upeat rannat, kaunis luonto, leppoisa ilmapiiri ja ihmisten vieraanvaraisuus.

Näytteilleasettajalista kokonaisuudessaan löytyy Matkamessujen verkkosivuilta www.matkamessut.fi.

Matkamessut Messukeskuksessa Helsingissä 21.–24.1.2016. Avoinna matkailualan ammattilaisille to 21.1. klo 9-19 ja pe 22.1. klo 9-12.

Matkamessut ja samanaikaiset Caravan-messut ovat avoinna yleisölle pe 22.1. klo 12–19 sekä la–su 23.–24.1. klo 10–18.

Lähde: Messukeskus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika