Ulkoilma 25.8.2014

Karttakeskus on julkaissut mobiilit ulkoilukartat Nuuksio Luukki, Ruka Oulanka (Karhunkierros) sekä Saariselkä Kiilopää. Mobiilikartat ovat saatavilla Google Play latauskaupasta Android puhelimille ja tableteille.

Mobiilit ulkoilukartat vastaavat digitaalisessa muodossa Karttakeskuksen tuttuja painettuja ulkoilukarttoja ja ne kattavat samat tunnetut retkeilyalueet. Nuuksio Luukki sisältää pääkaupunkiseudun suosituimman retkeilykohteen Nuuksion järviylängön lähiympäristöineen. Ruka Oulanka kattaa Kuusamon upeimmat retkiseudut ja Karhunkierroksen vaellusreitin, Saariselkä Kiilopää puolestaan Urho Kekkosen kansallispuiston länsiosan, Sompion luonnonpuiston, Tankavaaran sekä Saariselän matkailukeskuksen lähialueineen.

Mobiilikarttojen pohjana on maastokartta, jonka päälle on merkitty runsaasti retkeilijöitä ja matkailijoita palvelevaa tietoa, kuten erilaiset luontopolut ja reitit, keittokatokset, tulentekopaikat, laavut sekä pysäköintialueet. Lisäksi kartoille on alueesta riippuen merkitty esimerkiksi pyöräily- ja melontareittejä sekä moottorikelkkauria.

Karttasisältöä täydentävät valittujen kohteiden tarkemmat kuvailut. Sovellukset sisältävät tuotteesta riippuen 15 – 20 tiivistä kohde-esittelyä, joilla on myös linkkejä kohteiden omille www-sivuille.

Mobiilikartat ovat selkeitä ja esitystavaltaan tuttuja Karttakeskuksen painetuista ulkoilukartoista. Paikannus näyttää käyttäjän sijainnin joten käyntikohteet on helppo löytää. Kartalle voi myös merkitä oman tilapäisen reitin ja samalla mitata välimatkoja, joka helpottaa alueeseen tutustumista.

Mobiilien ulkoilukarttojen avulla käyttäjän on helppoa ja turvallista tutustua kohdealueeseen ja kulkea alueen ulkoilu- ja vaellusreittejä. Taukopaikat ja muut kohteet löytyvät helposti ja sovellus voi myös innostaa aiemmin kulkemattomien reittien tutkimiseen.

Mobiilit ulkoilukartat Nuuksio Luukki, Ruka Oulanka ja Saariselkä Kiilopää. Ladattavissa Google Playstä 4,90€/kpl.

Lähde: Karttakeskus / Kuva: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika