Ulkoilma 3.3.2014

Kaakko135° – Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä – esittelee luontomatkailun mahdollisuuksia Kotkan-Haminan seudulla GoExpo-messuilla 7.-9.3.2014 Helsingissä. Kaakon osasto on 6p169. Luontomatkailijoille esitellään Salpapolun vaellusreittejä Virolahdella ja Miehikkälässä sekä Kymijoen melontareittiä Anjalankoskelta Pyhtäälle. Molemmat reitit ovat seudun parhaimmistoa luontomatkailun kohteina. Reiteistä on tuotettu painetut reittioppaat ja sen lisäksi reitit esitellään osana Visit Finlandin kansallista Outdoors Finland -retkeilyportaalia.

kaakko_retkeilyopas

Upeita luontokokemuksia Salpalinjan historiallisissa maisemissa

Salpapolku on yhteensä 55 km pitkä vaellusreitti, joka alkaa Virolahden Majaniemestä ja päättyy Hostikan luolalle Luumäen puolelle. Reitti kulkee kaakkoissuomalaisessa kulttuuri- ja luonnonmaisemassa osittain Salpalinjaa mukaillen. Reitiltä löytyy pituuksiltaan 5,7 – 12,9 km:n vaellusosuuksia, jotka voi tehdä päivävaelluksina lähtöpaikan valinnan mukaan. Reitit ovat hyvin huollettuja ja merkittyjä, vaikeusaste maastossa on keskivaativa. Salpapolun reittioppaassa on karttojen lisäksi selkeästi esitelty reitin varren laavu- ja tulentekopaikat, varaussaunat, kahvilat ja ravintolat, majoituskohteet sekä sotahistoriaamme liittyvät nähtävyydet. Polku on nimetty talvi- ja jatkosodan välirauhan aikana tehdyn pääpuolustusasema Salpalinjan mukaan.

Vauhdin hurmaa ja leppeää menoa Kymijoella

Anjalankoski-Pyhtää retkimelontareitti on Inkeroisista alkava ja Kymijoen läntisiä haaroja myötäilevä 55 kilometrin pituinen melontareitti, joka päättyy Kymijoen Pyhtäänhaarassa olevalle käsikäyttöiselle Strukan sululle. Reitti on keskivaativa, mutta siitä huolimatta sopii kaikentasoisille melojille, myös perheille ja aloittelijoille. Reitillä on pari melontakokemusta edellyttävää koskea ja kolme patoa, joissa kanoottia joutuu kantamaan kerrallaan noin sadan metrin matkan. Reitin varrella Kymijoki esittelee monipuoliset kasvonsa. Välillä reitti kulkee täysin erämaisessa ympäristössä, välillä halkoen maaseutumaista ympäristöä. Reitiltä löytyy jokea ja muutamia järvilaajentumia, Valkmusan kansallispuisto sekä upeita koskimaisemia. Reitti on taatusti eteläisen Suomen mielenkiintoisin retkimelontareitti.

Maalla, merellä vai ilmassa?

Leikkimielisessä nettikisassa osallistuja pääsee testaamaan mikä Kaakon eläin olisi. Osallistujien kesken arvotaan kaksi palkintoa: elämyspäivä Salpalinjan historiallisiin maisemiin Miehikkälään ja Arktika-aiheinen risteily Virolahdella. Kilpailu on käynnissä osoitteessa www.kaakko135.fi/luontoweb maaliskuun alusta aina 14.4. asti.

Kaakon monipuoliset mobiilireitit retkeilijän apuna

Retkeilijä ja matkailija voi ladata Kaakon reittioppaat osoitteessa www.kaakko135.fi/mobiili.

Reittioppaat kuljettavat kävijän mm. Kaakon rannikon kauneimpien luontoreittien, saariston ja Suomen Salpalinjan ainutlaatuisen sotahistorian maisemissa. Reittioppaat tarjoavat myös arkkitehtuuria ja kulttuuria.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Kaakko135° / Kuva: Mika Mannonen ja kaakko135.fi

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika