Ulkoilma 31.10.2016

Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siidan vuosittainen luontokuvatapahtuma Camera Borealis viettää tänä vuonna 20-vuotissyntymäpäiviään. Marraskuun 26.-27. vietettävän tapahtuman teemana on Kairojen juhlaa – Lemmenjoki ja Kevo 60-vuotta. Ohjelmassa nähdään kuvaesityksiä Suomen huippuluontokuvaajilta sekä paikallisilta luontokuvaajilta.


Mainos


Kuvaesitykset kuljettavat katsojaa Ylä-Lapin kansallispuistoihin ja erämaa-alueille. Ne on valittu vuoden teemaksi, koska tänä vuonna Lemmenjoen kansallispuisto sekä Kevon ja Sompion luonnonpuistot täyttävät 60-vuotta. Erämaa-alueiden perustamisesta tulee kuluneeksi 25 vuotta.

Viikonloppu huipentuu lauantaina 26.11 klo 18 Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa alkavaan Arctic Light – luontokuvakonserttiin. Luontokuvakonsertti on Camera Borealis ja Kaamosjazz –tapahtumien yhteinen tilaisuus, jossa yhdistyvät luontokuvat ja elävä musiikki. Luontokuvakonsertti livestreemataan Suomen luontokeskus Haltiaan.

Arctic Light -luontokuvakonsertissa nähdään ensimmäisellä puoliajalla Pertti Turusen luontokuvia sekä Veikko Hakkarainen kvartetin jazz-musiikkia. Solistina on Iiris Rautio. Toisen puoliajan jälkeen yhdistyvät Martti Rikkosen luontokuvat sekä Niillas Holmberg & Šuvvaboját plays Veijo Länsman –kokoonpanon musiikki.

Camera Borealis -tapahtuman ohjelma tullaan jakamaan postin mukana kaikkiin Inarin ja Utsjoen talouksiin viikolla 46. Ohjelman voi myös noutaa Metsähallituksen palvelupisteistä Luontokeskus Siidasta, Ivalosta tai Saariselän Kiehisestä. Nyt ohjelma on nähtävissä www.siida.fi -sivun kalenterissa

Lipunmyynti tapahtumiin on alkanut ja Camera Borealis -luontokuvaesitysten lippuja voi hankkia Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta. Arctic Light -luontokuvakonserttilippuja myydään ennakkoon Siidassa, Sajoksessa, Metsähallituksen palvelupisteissä /matkailuinfoissa Saariselän Kiehisessä ja Ivalossa sekä www.lipputoimisto.fi-palvelussa.

Lippujen myynti ovelta aloitetaan tunti ennen tilaisuuden alkua, mikäli niitä jää ennakkomyynnistä jäljelle. Ovelta lippujen myynti loppuu 15 minuuttia ennen tilausuuden alkua.

Arctic Light -luontokuvakonsertin liput maksavat ennakkoon 25 € ja ovelta 30 €. Siidan esityksiin liput maksavat 8€/hlö/näytös tai 40€/hlö/koko viikonloppu, lasten liput saa puoleen hintaan ja alle kouluikäiset pääsevät ilmaiseksi.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Jyrki Kallio-Koski


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika