Ulkoilma 18.11.2016

Arvostettu National Geographic nosti Suomen ensi vuoden parhaiden matkakohteiden joukkoon. National Geographic hehkuttaa Suomen luontoa sekä ihastelee, että Suomi juhlii itsenäisyyttään neljällä Luonnon päivällä ja Hossan uudella kansallispuistolla. Luonnon päivät 2017 on lähes 50 organisaation yhteisponnistus, jonka tavoitteena on saada jokainen suomalainen luontoon neljänä Luonnon päivänä.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Luonnon päivät -hanke on kehittymässä yhdeksi Suomi100-juhlavuoden laajimmaksi tapahtumakokonaisuudeksi. Sitä toteuttaa lähes 50 tahoa kaikkialla Suomessa. Mukana olevien organisaatioiden kautta tavoitetaan jo nyt yli 1,5 miljoonaa suomalaista.

Luonnon päiviä on neljä. 4. helmikuuta sukelletaan talveen ja mm. hiihdetään maailman suurimmassa hiihtokoulussa. 20. toukokuuta villiinnytään keväästä ja mm. järjestetään pop-up-laavuravintoloita. 17. kesäkuuta rakastutaan kesäyöhön ja mm. nukutaan yö ulkona. 26. elokuuta juhlitaan Suomen luontoa ja mm. kuunnellaan kuorokonsertteja kansallispuistoissa.

Aiemmin on ajateltu suomalaisten haluavan olla luonnossa yksin. Metsähallituksen luontopalvelujen kävijätutkimusten mukaan kansallispuistojen kävijät kuitenkin arvostavat luontoretkien sosiaalisuutta ja retkeilevät mieluiten yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Niinpä luontotapahtumat sopivatkin loistavasti Suomi100-teemaan Yhdessä”, toteaa viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist Metsähallituksesta.

Erilaiset selvitykset osoittavat luonnon hyvinvointivaikutukset: Luontokokemuksen jälkeen ihmiset ovat vähemmän stressaantuneita ja kokevat itsensä pirteämmiksi ja onnellisemmiksi.

Siksi haluamme saada jokaisen suomalaisen luontoon Luonnon päivinä. Silloin voi osallistua johonkin kymmenistä järjestetyistä tapahtumista, järjestää pop-up-luontotapahtuman tai vain lähteä luontoon läheistensä kanssa”, Rosqvist sanoo.

Kaikki tapahtumat viedään Luonnon päivien verkkosivujen tapahtumakarttaan. Kuka tahansa voi järjestää Luonnon päivien tapahtuman.

Luonnon päivien toteuttajien joukossa on mm. terveys- ja liikuntasektorin tahoja, luontojärjestöjä, Kirkkohallitus, YLE Luonto, Biologian ja maantieteen opettajien liitto, retkeily- ja eräjärjestöjä sekä maaseutusektorin toimijoita. Hanketta koordinoi Metsähallituksen luontopalvelut.

Ulkoilma on Luonnon päivät -hankkeen virallinen yhteistyökumppani.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Metsähallitus / Kimmo Penttinen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika