Ulkoilma 9.2.2015

Jo perinteeksi muodostunutta Luonto lainassa – kirjastojen luontoviikkoa vietetään ympäri maan 9.-15.2.2015 eli viikolla 7.

Upea luontomme ei ole itsestäänselvyys: se on meillä vain lainassa, ja vaatii huolenpitoa säilyäkseen tuleville sukupolville. Suomen luontotyypeistä jopa puolet ja arvioiduista kasvi- ja eläinlajeista joka kymmenes on uhanalaisia. Eniten uhanalaisia lajeja elää metsissä, rannoilla ja perinneympäristöissä.

Suomalaiset ovat silti Euroopassa kaikkein vähiten huolissaan luonnon monimuotoisuuden vähenemisestä. Erityislaatuisen luontomme esiin nosto on siksi tärkeää.

Viikon järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto ja Suomen kirjastoseura. Vuosittain se näkyy noin 150-200 kir­jastossa ympäri Suomea.

UlkoilunMaailma.fi

Nämä saattavat kiinnostaa sinua

Luonto lainassa – 10.-16.2.2014 Jo perinteeksi muodostunutta kirjastojen luontoviikkoa vietetään ympäri maan 10.-16.2.2014 eli viikolla 7. Viikon nimi on vaihtunut muotoon "Luonto lainassa". Kirjastot tarjoavat viikon aikana erilaisia virikkeitä ja toimintaa: luontoaiheisia kirjav...

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika