Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 27.4.2011

Suomen luonnonsuojeluliitto esittää, että uusi hallitus laatii ohjelman Suomen kansallispuistojärjestelmän tulevasta kehityksestä.

Kansallispuistojen tärkeys Suomi-kuvassa on keskeinen“, sanoo puheenjohtaja Risto Sulkava. “Kansallisen identiteetin ja suomalaisuuden vaaliminen on luonnonsuojelun ydintä. Myös maabrändivaltuuskunta huomasi viime syksynä luonnon olevan merkittävin suomalaisen identiteetin ja kulttuurin rakennusaine.

Tuleva hallitus saisi myös perustaa kansallispuistoja.

Kansallispuistot ovat näyteikkuna todelliseen Suomeen ja suomalaisuuteen“, sanoo Sulkava. “Porkkalan kansallispuisto olisi jo pian valmis perustettavaksi. Muita esillä olleita hyviä kansallispuistokohteita ovat esimerkiksi Kilpisjärvi, Hämeen Evo ja Sanginjoki Oulussa.

Luonnonsuojeluliitto toivoo hallitusohjelmaan kirjausta luonnon merkityksestä Suomelle.

Viime hallitusohjelmassa mainittiin hallitusta yhdistävänä arvona ihmisen ja luonnon tasapaino“, sanoo Sulkava. “Toivoisin nyt hallitusohjelmaan maabrändivaltuuskunnan hengessä kirjausta luonnon erityisestä merkityksestä suomalaisille ja suomalaisuudelle.

Kansalliset arvot olivat vaaleissa nousussa. Mikä olisi kansallisempaa kuin suomalaisen luonnon suojelu ja kansallispuistot“, kysyy Sulkava.

Luonto ja luontosuhde on suomalaisille erityisen tärkeä. Jos hallitus haluaa edistää suomalaisuutta, sen on syytä muistaa Suomi myös luontomaana. Tähän luonnollisesti kuuluu myös ominta luontoamme suojaavien lakien kuten koskiensuojelulain kunnioittaminen.

Ulkoilun Maailma / Suomen luonnonsuojeluliitto

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika