Ulkoilma 30.10.2016

Luonnossa liikkujille on ilmestynyt oma päiväkirja. Sen on ideoinut ja toimittanut lappeenrantalainen Mirja Sokura. Päiväkirjan tuotto menee kokonaan Suomen luonnonsuojeluliiton saimaannorpan suojelutyöhön.


Mainos


Olen itse innokas mökkipäiväkirjan pitäjä. Huomasin, että markkinoilla ei ole Saimaan alueen luontoon liittyvää ja luonnon havainnointiin inspiroivaa päiväkirjaa“, Sokura kertoo.

Saimaalla ja sen rannoilla liikkuu paljon mökkiläisiä, veneilijöitä, retkeilijöitä ja luonnon ystäviä. Sokuran ajatuksena on, että päiväkirja voisi innostaa ihmisiä luonnon tapahtumien seuraamiseen sekä luonnon tuntemiseen ja kunnioittamiseen. Vaikka kirjan aineisto on koottu Saimaan rannoilta, voi päiväkirjaa käyttää myös muualla Suomessa tai vaikka ulkomailla.

luonnonkulkijan_paivakirja2

Päiväkirjaan on koottu joka kuukauden kohdalle sekä Sokuran itsensä että muutaman muun eteläkarjalaisten luonnossa liikkujan valokuvia Saimaan alueen luonnosta. Erityisenä teemana on saimaannorppa, jonka elämästä eri vuodenaikoina kerrotaan lyhyesti. Kirjaan on jätetty runsaasti tyhjiä sivuja päiväkirjan käyttäjän omia merkintöjä ja havaintoja varten.

Tuotto saimaannorpille

luonnonkulkijan_paivakirja1Saimaannorppa on itselleni tärkeä eläin, jota haluan suojella kaikin tavoin. Tiedon jakaminen saimaannorpan elintavoista on tärkeä osa kirjaa. Mitä enemmän tiedämme tästä valloittavasta viiksiniekasta, sitä helpommin pystymme elämään norpan kanssa sovussa Saimaalla“, Sokura sanoo.

Sokura on esimerkki siitä, kuinka voimme ottaa omat voimavaramme ja osaamisemme käyttöön itsellemme tärkeän asian, esimerkiksi luonnon- ja norpan suojelun, edistämiseksi. Samalla hän haastaa muita mukaan uppoutumaan luonnon ihmeelliseen maailmaan“, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton saimaannorppa-asiantuntija Kaarina Tiainen.

Lähde ja kuvat: Suomen luonnonsuojeluliitto

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika