Ulkoilma 8.6.2015

Pohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään Seitsemisen kansallispuistossa Soljasten suolla 13.6. klo 10 – 13. Teemoina ovat suokasvit ja soiden ennallistaminen.

Tule tutustumaan Luonnonkukkienpäivän vuoden 2015 teemakasviin, tupasvillaan, sekä muihin soiden kasvilajeihin Seitsemisen Soljasten suoalueella. Suoasiantuntijat kertovat Seitsemisen soiden kasvilajistosta sekä niistä ennallistamistoimista, joilla soiden tilaa on parannettu kansallispuistossa. Oppaina toimivat luontokartoittaja Kaija Helle Nokian luonnosta ja soiden ennallistamisen asiantuntija Pekka Vesterinen Metsähallituksesta. Lisäksi Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys tarjoaa nokipannukahvit osallistujille.

Lähtö tapahtuu Saari-Soljasen pysäköintipaikalta kello 10. Reitti kulkee Soljasten suoluontopolun ympäri ja käveltävää tulee noin kaksi kilometriä. Retki on maksuton ja kaikille avoin, eikä retkelle tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ota mukaan säänmukainen retkivaatetus ja maastoon soveltuvat jalkineet. Suo-osuuksilla kulkee pitkospuut, mutta polulla saattaa olla kosteita painanteita. Mukaan voi ottaa myös kasvion, suurennuslasin, kiikarit, kameran eväät ja juotavaa.

Yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle. Retkiä järjestetään ympäri maata. Luonnonkukkien päivän järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Biologian Seura Vanamo, Societas pro Fauna et Flora Fennica, Metsähallituksen Luontopalvelut, Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvimuseo, Suomen ympäristökeskus sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto.

www.luontoon.fi/seitseminen

Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika