Ulkoilma 6.2.2017

Luonnon päivät -kokonaisuuden Sukella talveen -päivä osoitti, että luonto on suomalaisille juhlinnan aihe Suomi100-vuonna. Kymmenien toimijoiden ja vapaaehtoisten yhdessä järjestämiin tapahtumiin eri puolilla Suomea osallistui yli 30 000 ihmistä. Sosiaalisen median perusteella omatoimiretkeilijöitä ja -ulkoilijoita oli valtavasti. Päivä osoitti myös sen, että luonnosta nauttimisen tapoja oli paljon erilaisia.


Mainos


Luonnon päivät -tapahtumia oli yli 200, joista suurimmat keräsivät kukin noin 2200-1500 kävijää. Tapahtumissa on mm. talviuitu, jumppapallogolfattu, hiihdetty, laskettu mäkeä, tulisteltu, yövytty ulkona, rakennettu lumiukkoja ja -linnoja, pelattu talvifutista, nautittu nuotioruokaa, potkukelkkailtu ja läski- sekä jääpyöräilty.

Kuva: Metsähallitus / Jussi Riikonen.

Luontoon vietiin myös heitä, jotka omin voimin eivät olisi päässeet luontoon: esimerkiksi Etelä-Karjalan sotepiiri Eksote vei vanhukset ulkoilemaan palvelukodeista, ja turvapaikanhakijoita vietiin talviaktiviteettien pariin Nilsiän Pisalla, Rukalla ja Syötteellä. A-killan porukat osallistuivat umpihankifutiksen MM-kisoihin, ja SM-tasolla puolestaan kisattiin talviuinnissa ja lumiveistosten teossa.

Video Nilsiän Pisalta.

Omatoimisesti luonnossa liikkujien määrää on mahdoton tietää tarkkaan. Luonnon päivien ideologiaanhan kuuluu matalan kynnyksen luontoon lähteminen, joten pienikin ulkoilu on osa luontojuhlintaa”, sanoo projektipäällikkö Joel Heino Luonnon päivät -organisaatiosta.

Luonnon päivien oman facebook-sivun kuvat ja videot tavoittivat satojatuhansia suomalaisia. Luonnon päivät myös innosti tuhansia someilemaan: esimerkiksi viikonlopun aikana Instagramiin tuli yli 2000 julkista kuvaa Luonnon päivien aihetunnisteilla, ja suosituimmat kuvat saivat yli 4000 tykkäystä.

Ulkoilma on Luonnon päivien virallinen yhteistyökumppani.

Lähde: Metsähallitus / Otsikkokuva: Metsähallitus  / Timo Karinen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika