Ulkoilma 29.6.2017

Pidä Lappi Siistinä ry:n talkoolaiset saapuvat Lemmenjoelle vapaaehtoistyöhön heinäkuun ensimmäiseksi viikoksi. Silloin talkoolaiset ojentavat auttavat kätensä kansallispuiston retkeilijöiden ja kulttuuriperinnön hyväksi.


Mainos


Toinen Pidä Lappi Siistinä ry:n 30-vuotisjuhlavuoden talkooleireistä pidetään Inarissa Lemmenjoen kansallispuistossa heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Viisitoista talkoolaista pääsee hyväntuoksuisiin hommiin tervaamaan valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön, Kaapin Jounin saamelaistilan kattoja. Tervahommien lomassa puretaan huonokuntoisia retkeilyrakenteita, rakennetaan uusia sekä kunnostetaan kunnostettavia.

Tukikohtana on kaunis Kaapin Jounin tila Sotkajärven rannassa. Työnjohtajina toimivat Metsähallituksen Luontopalvelujen puistomestarit.

Vapaaehtoistyö luonnossa on todella suosittua ja Pidä Lappi Siistinä ry:n talkooleireille ei ole juuri tarvinnut osallistujia houkutella. Työ luonnon ja retkeilyn hyväksi antaa hyvän mielen ja usein myös ystävyyssuhteita koko loppuiäksi.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Pasi Nivasalo


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika